Jäsenen Digiaasi. antama (8.3.2009 klo:11:25) kommentti oikosulkuvirta ei kyllä tainnut liittyä mitenkään koko asiaan, sen pitääkin olla mahdollisimman suuri :D Mutta vuotovirrat kylläkin vaikuttaa... Mutta kysyjälle. Kokeile ensin toimiiko tuolla nykyisellä. Jos ei niin sitten vasta miettiä seuraavaa siirtoa.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (8.3.2009 klo:11:49) kommentti Käsittääkseni kiuasta ei kytketä vikavirran taakse. Vikavirtasuoja laukeaa kun kiuas kytketään päälle. Ko. tilaan oma pistorasia (IP 44) ainoastaan kiukaan käyttöä varten, tai syöttö kannellisen kytkentärasian kautta.
Jäsenen Toimitusjohta antama (8.3.2009 klo:12:03) kommentti Kannattaa koittaa vikavirran kanssa, jos toimii niin onhan se turvallisempi vaihtoehto. Mitään haittaa vvsk:stä ei ole, jos se vain pysyy päällä, eikä kiukaan vuotovirta saa sistä toimimaan. Voi myös asentaa pistorasian joka on vain kiuasta varten, silloin huoneessa täytyy olla muita pistorasioita ja ne pitää olla suojattu vikavirtasuojakytkimellä. "Ilmeisesti sähkökiukaan oikosulkuvirta on niin iso, että se laukaisee vikavirtasuojan. Siksi kiukaalle on asennettava oma pistorasiansa, jonka käyttö muuhun tarkoitukseen estetään." Älkääkä "VASTAAJAT" vastatko, jos teillä ei ole mitään ymmärrystä sähkötekniikasta, joku voi noudattaa neuvojanne ja menettää vaikka henkensä. Onneksi tässä ei sitä vaaraa ollut.
Jäsenen Viisasinsinööri antama (8.3.2009 klo:13:00) kommentti Yleensä toimii vikavirran kauttakin. Mulla on kaksi kertaa katkaissut syötön 3 v. aikana. Ilmeisesti vettä roiskui väärän paikkaan enemmän heitettäessä... Kuivuttuaan toimi taas. Vanhassa pyykkikoneessa voi tulla samaa ongelmaa...
Jäsenen Digiaasi. antama (8.3.2009 klo:13:07) kommentti "Älkääkä "VASTAAJAT" vastatko, jos teillä ei ole mitään ymmärrystä sähkötekniikasta, joku voi noudattaa neuvojanne ja menettää vaikka henkensä. Onneksi tässä ei sitä vaaraa ollut." Onhan noita muitakin ollut sähkön puolella huvittavia vastauksia joihin ollaan joskus kysytty selitystä "ammattilaisilta" jotka vastaavat. Vastauksina on tullut että kysymyksiin vastaa alan asiantuntijat plääplääplää no tuo kyseinen vastaus taas osoittaa kyllä tuon "asiantuntemuksen" Milläköhän sitä oikosulkuvirtaa voisi pienentää? Löysillä liitoksilla tai kaapelien poikkipintaa pienentämällä kenties? Toivottavasti kukaan ei ota liian tosissaan...
Jäsenen Valakkatiellä antama (10.3.2009 klo:11:37) kommentti (Ihan kelpoisuustodistuksen kanssa kehtaa kommentoida): Ainakin Riihimäellä toimiva kotimainen kiuasvalmistaja kertoi että 30mA vikavirtasuoja on osoittautunut liian herkäksi. Kunnollinen (ja tietysti käyttööotossa testattu) suojamaadoitus on pelannut tässä kohtaa hyvin sukupolvien ajan. Enpä usko että jatkossakaan henkilövahinkoja tulisi. Toki vv-suoja on hieno asia, jos pysyy päällä löylynheitosta huolimatta.
Jäsenen Valakkatiellä antama (10.3.2009 klo:16:36) kommentti ...samaa mieltä Toimitusjohtajan kanssa, että oikosulkuvirran siteeraaminen "vastaajien" taholta meni ainakin mulla yli sen ymmärryksen mitä ammattikoulupohja antaa. Jos olisi siteerattu esim. "maapotentiaaliin vuotavaa vikavirtaa" tms. niin sen ymmärtäisi paremmin.
Jäsenen eläkeukko antama (29.8.2009 klo:18:01) kommentti Kun kaikissa päällä olevissa sähkölaitteissa on vika virtaa ,tämä voidaan mitata ja hallita tietyssä rajoissa.Saunaasennuksessa oikea tapa on tulla silikooni kaapelilla seinän toiselta puolen ,Huomaa kaapeli irti lattiasta vikavirta suoja laitetaan kaapelin ja sulakkeiden väliin ei mihinkään pistorasiaan asennus on kiinteä. kun on kiinteä kaapeli vähintään 2.5mm 2 niin kiukaan vastukset tulisi vaihtaa jos vikavuotoa ilmrnee kun kuumuus murentaa vastuksen kuoren niin vesihöyry laukaisee vikasuojan tämä sama pätee nyös vedenlämmittemissä . seppo.
Jäsenen sähkötesteri antama (30.8.2009 klo:9:07) kommentti Sähköasennusmääräysten kummallisuuksista parempaan suuntaan?Aiemmin saunaan ei saanut pistorasioita asentaa,vaan kiuas oli asennettava kiinteästi/puolikiinteästi,nyt kuulemma saa kun estetään sen muu käyttö,Miten?(munalukolla sinetillä?)Onko edullisempi kuin vaihtorasia?Ja vielä vikavirtasuojauksesta,Jos vuotovirta on niin suuri tai jossain vaiheessa nousee ja suoja laukeaa,koko laitetta ei välttämättä tarvittaisi.Mielestäni sauna on riskialttiinpi paikka jossa yleensä on kivilattia ja liikutaan alasti ja kosketellaan säätölaitteita on vikatapauksessa mahdollisuus kokovartalon läpi kulkeva sähköisku,joka on epätodennäköistä mutta mahdollista,edellyttäen että maadoitus,vanhemmissa asennuksissa nollaus ja sulake ei toimi.Esim.olohuoneen pistorasioissa vaikka on eristävät lattiat seinät ja katto,vikavirtasuojaa ei voi jättää pois,eikä mitään tapahdu vaikka laitteessa olisi sähkö kuoressa.Ihmeelliset on jumalan tiet,mutta insinöörien on vielä ihmeellisemmät!
Jäsenen J3233241421Q antama (30.8.2009 klo:12:02) kommentti Löylyhuoneeseen ei saa asentaa pistorasioita. Lähde: Sfs 6000-7-703 703.537.5 s.403
Jäsenen S-Mestari antama (9.10.2018 klo:21:43) kommentti KIUAS kytketään ns puolikiinteästi, eikä missään nimessä vikavirran taakse, käytettäessä höyrystä tulee ns läpilyötiä ,0,30 milliampeerin verran ja vikavirta laukeaa, sama koskee sähkö liesiä joiden rungot on maadoitettu. muut kaikki maadoitetut pistorasiat (uudet asennukset) vikavirran taa.Taas poikkeus omille ryhmille astianpesukone/jääkaappi/pakaste ei vikavirtaa.
Lisää kommentti*