Jäsenen Halpakorjaus antama (23.5.2010 klo:7:52) kommentti Tuossa voisi vain kytkeä yhden vastuksen pois käytöstä. Ei pitäisi sulakkeen enää palaa.
Jäsenen Ötzi antama (23.5.2010 klo:9:24) kommentti Huoneiston ryhmäkeskus muutettava kolmivaiheiseksi ja kiukaan syöttö/kytkentä myös kolmivaiheiseksi 3x16A niin ei tarvi tunti tolkulla lämmittää. Myös kiukaan tyyppi/malli ja kivimassa kg vaikuttaa saunan lämpeämisaikaan. Kenen vastuulla muutostyön teettäminen ja maksaminen on en ota kantaa, taloyhtiön lupa muutokseen tarvitaan. Jäsenen Monta antama (23.5.2010 klo:10:02) kommentti Ostajalla täysi vastuu!
Jäsenen Betonitohtori antama (23.5.2010 klo:11:04) kommentti Vastuukysymys on kinkkinen. Riippuu pitkälti siitä mitä ostotilanteessa myyjää on kertonut. Jos myyjä on kertonut, että osakkeessa on vain 1-vaihe sähkö on tilanne selvä, mutta nykyisin oletetaan, että kaikkialla on jo 3-vaihevirta olemassa. Nämä eivät ole aivan selviä tilanteita. Jos esim. ostajalle on tullut virhekäsitys asiasta ostotilanteessa pitäisi myyjän se oikaista.
Jäsenen Monta antama (23.5.2010 klo:17:58) kommentti "mutta nykyisin oletetaan, että kaikkialla on jo 3-vaihevirta olemassa." Luulo ja oletus ovat hyvin sieltä syvältä: Jos ostaja luulee jotakin, niin ei myyjän velvollisuus ole oikaista ostajaa silloin, kun luulo on usein vain siellä ostajan päänupissa. Mistä myyjä silloin tietää myyjän luulon ja oikaista se. Talo/asuntokauppoja ei kannata tehdä nykyisin luulon perusteella, vaan asiat on selvitettävä. Valitettavasti sitä luullaan ja sitten jälkikäteen aletaan ihmettelemään, että kuinka nyt näin kävikään. Saattaapa olla sekin, että myyjä on sanonut olevan vain sähkö 1-vaiheisena, josta ostaja ei ole tajunnut loppujen lopuksi tuon taivaallista muuta kuin, että "aha siis sähkö on! No hyvä!" Vastuukysymys ei ole ollenkaan välttämättä "kinkkinen".
Jäsenen Betonitohtori antama (23.5.2010 klo:19:08) kommentti Maakaari 17§ "4) myyjä on ennen kaupan tekemistä jättänyt oikaisematta havaitsemansa ostajan virheellisen käsityksen jostakin kiinteistön ominaisuudesta, joka vaikuttaa kiinteistön soveltumiseen aiottuun käyttöön; tai" Ei tietenkään tarvitse ajatuksia lukea, mutta asiosita keskustellaan kuitenkin ennen kauppaa ja niissä keskusteluissa voi tulla virhekäsityksiä ostajalle, nämä tulee myyjän oikaista... Asia on kinkkinen...., laki koskee vain kiinteistökauppoja...
Jäsenen majatalo antama (23.5.2010 klo:21:48) kommentti Sähköt on ei vaikuta reklamaatioon ostajan taholta, kuin että pitäisi ottaa selvää mitä ostaa. Onhan ko. kerrostalo, joten voidaan olettaa, että on 1-vaihe sähkö. Ns. kohteissa on kíuas saatu yleensä toimimaan, myös 1-vaiheisena. Tot. näköisesti vanhempi kerrostalo nykysin jo kauan , sitten myös kerrostaloissa on 3-vaihe sähkö.
Jäsenen Monta antama (24.5.2010 klo:0:55) kommentti "Ei tietenkään tarvitse ajatuksia lukea, mutta asiosita keskustellaan kuitenkin ennen kauppaa ja niissä keskusteluissa voi tulla virhekäsityksiä ostajalle, nämä tulee myyjän oikaista..." Niinpä niin, mistäs tiedät oikaista, jos et tiedä mitä oikaistaan. Usein oikaisuissakin on sitä, että oikaisua ei ostaja ymmärrä pätkän vertaa, mutta on ymmärtävinään tai ei sen koommin kuuntele oikaisua. Sähkössä 1- ja 3- vaisen ero on useille täyttä hebreaa, sillä 3-vaihe käsitetään sellaiseksi "voimavirraksi", jota tarvitaan/käytetään suurissa "tehtaissa" suuria koneita pyörittämään. Jos 3-vaihe virtaa tai vaiheen kuormitusta selittää "tavalliselle" aivan maanläheisesti, niin eipä se tahdo mennä sinne hiuksien alle, jos niitä sattuu edes vielä olemaan ja ei aina hiuksettomaankaan päähän. Yleensä mitä pitemmät hiukset, niin sitä huonommin ymmärrys toimii ainakin tässä asiassa.
Jäsenen aveijale antama (24.5.2010 klo:9:38) kommentti Asiaa on kysytty.Ostaja on asiaks, ja myyjän pitää selvittää "tuotteensa" puutteet niin kuin missä tahansa kaupassa. Nyt vastaukseksi saatiin:"Asunnon kaikki tilat ja laittteet ovat tarkoituksenmukaisesti käytettävissä" ja saunan rakentamiseen oli taloyhtiö lupa.Ei lien kovin tarkoituksenmukaista, jos kaikki muut sähkölaitteet pitää kytkeä pois päältä saunanlämmityksen ajaksi.
Jäsenen Monta antama (24.5.2010 klo:10:26) kommentti "Ei lien kovin tarkoituksenmukaista, jos kaikki muut sähkölaitteet pitää kytkeä pois päältä saunanlämmityksen ajaksi." Ai! Joudut kylpemään kynttilän valossa? Sehän lisää idylliä! Nykyisin sähkö on kallista, varsinkin suurena laumana sitä hankkiessa.
Jäsenen Ötzi antama (26.5.2010 klo:14:29) kommentti Otampa kantaa. Jos itse olisin aloittajan (ostajan) "housuissa" en hyväksyisi annettua vastausta "Asunnon kaikki tilat ja laitteet ovat TARKOITUKSENMUKAISESTI käytettävissä" Jos ja kun asunto on myyty saunalla jossa sähkökiuas pitää sen myös TARKOITUKSENMUKAISESTI TOIMIA. Remontti urakoitsija on tehnyt virheen asentaessa/kytkiessä sähköt ko kiukaaseen. Myyjän asia on virheen korjaaminen Jäsenen SeppoF antama (27.5.2010 klo:8:36) kommentti "Sähkössä 1- ja 3- vaisen ero on useille täyttä hebreaa, sillä 3-vaihe käsitetään sellaiseksi "voimavirraksi", jota tarvitaan/käytetään suurissa "tehtaissa" suuria koneita pyörittämään. Jos 3-vaihe virtaa tai vaiheen kuormitusta selittää "tavalliselle" aivan maanläheisesti, niin eipä se tahdo mennä sinne hiuksien alle, jos niitä sattuu edes vielä olemaan ja ei aina hiuksettomaankaan päähän. Yleensä mitä pitemmät hiukset, niin sitä huonommin ymmärrys toimii ainakin tässä asiassa." OT. Melkoisen räikeää muiden ihmisten aliarviointia varsinkin kun väite ei luultavasti pidä yleisesti paikkaansa. Toki on niitäkin jotka ei asiasta mitään ymmärrä, mutta eipä niitä asia edes kiinnosta. Muille asian selvittäminen tuskin aiheuttaa suurempia ongelmia.
Jäsenen Monta antama (27.5.2010 klo:8:53) kommentti SeppoF! Jos aliarvioin Sinut, niin murhetta en kanna enkä yöuniani menetä. Enkä anteeksi pyydä! Vertaapa kirjoitustasi kirjoittamaani. Louskuta lisää!
Jäsenen SeppoF antama (27.5.2010 klo:13:02) kommentti Tuo on ainakin helppo uskoa. Sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää, ennemmin tai myöhemmin.
Jäsenen Ötzi antama (27.5.2010 klo:14:46) kommentti Omataloyhtiö.fi - palvelussa vastataan lakikysymyksiin ---> Kysy, vastaamme - palstalle voivat jäsenet esittää lakiaiheisia kysymyksiä aina torstaisin. Jäsenen Ötzi antama (27.5.2010 klo:16:56) kommentti Lisätään edelliseen. katso.. muutostyöt asunto-osakeyhtiössä. "Taloyhtiön mitoituksellisiin rajoitteisiin törmätään kun muutoksia ollaan tekemässä esim. kiukaan suhteen. Kiuasta vaihdettaessa TULEE OSAKKAAN SELVITTÄÄ onko sähköistys huoneistossa riittävä vai pitääkö muutoksia tehdä. Mikäli mitoitus ei ole riittävä, koituu sähköisten muutostöiden kustannukset usein osakkaalle itselleen. Muutoksien säännönmukaisuus on todennettava yhtiölle!
Lisää kommentti*