Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Aggregaattien yhteiskäyttö

Sähköistys

Kysytty: 19.6.2012 klo:9:12
Voiko kaksi tavallista 2000 W bensa-aggregaattia kytkeä yhteen rinnan, kun kumpikaan ei yksin riitä naulaimen ilmakompressorin käyttöön?Virallinen vastaus
Aggregaatteja ei voi käyttää rinnan. Niiden sinikäyrät pitäisi synkronoida eikä se onnistu ilman automatiikkaa. Siihen ei tässä tapauksessa liene mahdollisuuksia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Aggregaattien yhteiskäyttö":
Jäsenen antama (19.6.2012 klo:18:21) kommentti

Ei. Vaihtovirtaa ei voi kytkeä rinnan samalla tavalla kuin tasavirtaa.

Jäsenen antama (19.6.2012 klo:20:36) kommentti

Tähän kysymykseen vastaus on aivan riittävä, vaikka se ei periaattessa olekkaan oikein! Kyllä niitä generaatooreita synkataan! Mutta luultavasti tässä tilanteessa on kyseessä sen luokan vehkeet ettei kannata yrittää!


Jäsenen antama (25.6.2012 klo:22:14) kommentti

Vai olisikohan timpurin vaan aika siirtyä nykyaikaan ja ostaa impulssinaulain. Tulisi myös pidemmänpäälle halvemmaksi kuin bensalla käyvä naulapyssy.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmalämpöpumpun käyttö

Hei lämmitysekspertit!Mistään en ole löytänyt asiallisia ohjeita ilmalämpöpumpun ja takan energiataloudellisesta rinnankäytöstä. Missä takanlämmityksen vaiheessa ilmal.p...