Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yksityistie: Matkan korjauskertoimen käyttö yksiköinnissä kun perusmaksu kattaa kaikki tieosuuden pituudesta riippumattomat kulut?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 6.6.2016 klo:8:21
Jos tiekunta, jossa kaikki tieosan pituudesta riippumattomat hallintokulut (ml. hoitotöiden valvonta, joka jo jossain määrin riippuu tieosuuden pituudesta) on tiekunnassa siirretty perusmaksun alle niin että perusmaksu on noin 20 e/a /osakas niin onko mitään perusteita käyttää tieyksiköiden määräämisessä enää matkan korjauskerrointa (mkk)? Jos mkk on kuitenkin (äänestyksen jälkeen) mukana tieyksiköiden laskennassa niin mitä edellytyksiä on hakea muutosta yksikkölaskentaan kunnan tielautakunnalta? Miten tuollainen muutoshakemus pitäisi perustella. Pitääkö viitata yksityistielain kohtuullisuuspykälään vai löytyykö suorempi perustelu? MLL:n uusimmassa (2016) ohjeessa perusmaksulle ja mkk:lle esitetään samansisältöinen perustelu mutta niiden käytöstä yhtä aikaa ei sanota mitään.Virallinen vastaus
Vaikea arvioida miten asiaa tulisi perustella, mutta toki voimme asiaa sevittää erikseen niin sovitaessa. En siis pysty arvioimaan, mitä edellytyksiä teillä on hakea muutosta...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Yksityistie: Matkan korjauskertoimen käyttö yksiköinnissä kun perusmaksu kattaa kaikki tieosuuden pituudesta riippumattomat kulut?":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700
Jäsenen antama (7.6.2016 klo:10:44) kommentti

Matkan korjauskertoimellahan kohtuullistetaan yleensä ulkopuolisesta liikenteestä johtuvia kuluja. Kerroin ei myöskään pääsääntöisesti nosta tiemaksua, vaan päinvastoin laskee niitä.

Olin kuitenkin kysymyksestä aistivinani, että tämä kysymys ei koskekaan kysyjän omaa osuutta tiemaksuista, vaan jonkun muun. Olenko oikeassa?

Perusmaksun käyttö hallintokulujen suhteen ei sulje millään tavoin pois korjauskertoimien käyttöä, koska niiden vaikutus kohdistuu eri kustannusryhmiin. Lakimies ei vain ollut kiinnostunut näitä perusasioita sinulle selvittämään.

Kertoisitko tarkemmin tuosta asetelmasta, ja siitä minkä koet kohtuuttomaksi?
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: