Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yhtiövastikkeista

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 25.11.2019 klo:9:27
Hei, tämä on puutalo-osakeyhtiö, tähän minun hallitsemaan asunnon yhteyteen on rakennettu joskus 50-60 luvulla lisärakennus josta on sisäänkäynti asuntoon, siinä on eteinen ja kylpyhuone. Sisäpinta-ala n. 4 neliötä, mistä en maksa yhtiövastiketta. Nyt tuon rakennuksen katto vuotaa ja isännöitsijä sanoo ettei se kuulu yhtiölle koska en maksa siitä vastiketta. Rakennusluvat on olemassa ja yhtiöjärjestyksessä lukee että vastiketta maksetaan neliöitten mukaan. Neliöt on tuo 4 neliötä pienemmät. Tuosta lisärakennuksesta ei ole aikaisemmat asukkaat maksaneet vastiketta ja aikaisemmat kulutkin on mennyt yhtiön "piikkiin"(isännöitsijä on vaihtunut). Yhtiöjärjestyksessä ei ole mitään mainintaa että kulut kuuluisi asukkaalle. Miten on kuuluuko tuo lisärakennuksen kulut minulle vai yhtiölle?
Virallinen vastaus
Hei,
 
kunnossapitovastuu perustuu yhtiöjärjestykseen. Kunnossapitovastuu kuvailemasi kaltaisessa tapauksessa kuuluu lähtökohtaisesti yhtiölle, jos kyseessä on asunto-osakeyhtiö eikä yhtiöjärjestyksessä ole poikettu asunto-osakeyhtiölain vastuunjakosäännöksistä. Tarkempi kannanotto edellyttää lisätietojen saamista. Voit keskustella asiasta tarkemmin soittamalla minulle numeroon 050 449 1046.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiövastikkeista":
Kristian Krokfors
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: