Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Yhtiövastikkeesta päättäminen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 29.9.2016 klo:12:12
Pienen kiinteistöyhtiön, jossa on noin 30 osakasta ja kaikilla on saman suuruinen yhtiövastike, yhtiökokous päätti yhtiövastikkeesta seuraavasti: Talkoopäivän tekemällä osakas saa alennusta yhtiövastikkeesta.

Kysymys on pienestä summasta koska yhtiövastikekin alhainen, mutta halauaisin tietää, voidaanko yhtiökokouksessa päättää vaihtoehtoisista yhtiövastikkeista.
Jäsenen antama (3.10.2016 klo:20:37) kommentti

Lähtökohtaisesti yhtiökokous voi päättää noin, mutta tuossa tapauksessa talkoopäivä ei ole talkootyötä vaan verotettavaa ansiotyötä. Tällöin taloyhtiön tulee maksaa tarvittavat työnantajamaksut ja alennuksen saavan osakkaan tulee maksaa verot veroprosenttinsa mukaan.Eli jos alennus on vaikka 100 euroa katsotaan tämä 100 euroa ansiotuloksi. Taloyhtiön pitää maksaa työnantajamaksut n. 30 euroa ja osakkaan lakisääteiset tyel yms. maksut n. 5 euroa ja verot esim. n. 30 euroa.Verottajan kanta tästä on hyvin selvä. Lisää googlesta hakusanoilla talkootyön verotus.


Virallinen vastaus
Kyseessä on kysymyksesi perusteella kiinteistöosakeyhtiö. Kiinteistöosakeyhtiöön ei sovelleta asunto-osakeyhtiölakia, jos yhtiökokous ei erikse...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiövastikkeesta päättäminen":
profiilikuva
MarkusTalvio
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Viemäröinnin korvausilma

Kerrostalossamme (rak. 1953) on 7 asuinkerrosta, kellari- ja ullakkokerrokset. Viemärirunkolinjoja on yhteensä 7kpl. Asuntojen keittiöiden- ja vessojen viemärit liittyvät...