Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

VIEMÄRIOSUUSKUNNAN JA LIITTYJÄN VELVOLLISUUDET

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 30.8.2012 klo:15:56
Hei,

Rakennamme parhaillaan omakotitaloa ja joudumme (pakolla) liittymään alueella operoivaan viemäriosuuskuntaan. Olemme maksaneet osuuskunnan määrittämän liittymismaksun, joka on aika korkea (n. 12000€). Viemäriosuuskunta ei kuitenkaan rakenna liittymää tontimme rajalle, vaan joudumme sen itse rakentamaan omalla kustannuksellamme. Matkaa tulee n. 200m ja joudumme vielä kustantamaan itse pumppaamonkin. Osuukunnan hallitus (3 hlöä) on kuulemma näin kokouksessaan päättänyt.

Osaatteko sanoa, voiko osuuskunta yksipuolisesti päättää, että me muutamat rakentajat uusina liittyjinä joudumme rakentamaan itse tontin ja runkokaivon välisen putken (muiden omistamien maiden läpi), kun aikaisemmat liittyjät (alkuperäiset jäsenet) ovat saaneet liittymäpisteen oman tonttinsa rajalle osuuskunnan toimesta.

Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä että osuuskunta jakaa osuuskunnan ylijäämän jäsenistölleen rahana. Ja ylijäämäähän tässä tapauksessa tulee, kun osuuskunta ei tee enään investointeja ja ylijäämä on nimenomaan meidän uusien liittyjien maksama liittymismaksu.Ylläpitokustannuksethan joudumme toki maksamaan jatkossa muiden tapaan.

Lisäksi meidän tontti sijaitsee hieman sivussa ja viereen on kaavoitettu kolme muutakin rakennuspaikkaa ja minun täytyy omaa liittymääni rakentaessa tehdä riittävät investoinnit, jotta muutkin joskus tulevaisuudessa rakentavat voivat liittyä minun rakentamaan putkeen.

profiilikuva
KHy Käyttäjä on mies
KAJAANI, Suomi
Opistoupseeri, audio/video
Kysymyksiä: 25 kpl


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Talo kalliolla

Olemme kunnostamassa 1960-luvulla lecaharkoista rakennettua taloa, joka on rinnetontilla ja perustettu suoraan kalliolle ilman anturaa tai mitään välimassoja. Mietimme, o...

Erillistalo vs. paritalo / omakotitalo

Moi, Mikas ero nailla asumismuodoilla on ja mista saa lisatietoa ? Mitka on vastuut ja velvollisuudet ?...