Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vastuuvapauden varmistaminen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 23.2.2009 klo:15:20
Myimme asuinhuoneiston 3/07. uusi omistaja väitti 1/09 kylpyhuoneessa olevan kosteutta ja hometta. Hän asennutti sinne takaisin aiemmin poistetun patterin kosteuden kurissa pitämiseksi. Nyt hän pyytää meitä maksamaan puolet patterin hankinta- ja asennuskuluista. Emme ole saaneet dokumenttia, että kosteutta/hometta olisi löytynyt. Voisimme maksaa em. kulut, jos voimme jotenkin varmistaa, ettei lisävaatimuksia tule. Pitäisikö vaatia dokumentti kosteudesta/homeesta ennen kuin maksetaan mitään?Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Vastuuvapauden varmistaminen":
Jäsenen antama (24.2.2009 klo:8:03) kommentti

Jos patteri kuuluu as.oy:n omistukseen (eli on vesipatteri eikä sähköpatteri), niin et olisi saanut poistaa patteria. Muutenkin, jos sähköpatteri on tilan ainoa lämmitin, olet menetellyt kyseenalisesti. Mutta jos tilassa on lisäksi esim. lattialämmitys, et ole tehnyt mitään väärää.

Jäsenen antama (24.2.2009 klo:9:39) kommentti

Miksi yleensäkkään olet mennyt sen patterin poistamaan.

Jäsenen antama (24.2.2009 klo:14:59) kommentti

Patteri poistettiin turhana, kun lattialämmitys asennettiin.

Jäsenen antama (24.2.2009 klo:19:44) kommentti

Kuka teki muutoksen? Osakas vai taloyhtiö?