Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tilaussopimus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 11.3.2016 klo:9:14
Hei,Ostin talopaketin 2015. Arvioitu muutto taloon on toukokuussa 2016.

Myyjä lupasi, että rakennuksen ulkoverhous kestää yhden (1) vuoden maalaamatta. Ulkoverhouksessa on pohjamaali.Nyt siihen on ilmestynyt ns. homepilkkuja ja myyjän mukaan he eivät voi tehdä asialle mitään, vaan kuluttajan on itse pestävä home pois pinnoilta ennen varsinaista ulkomaalausta. Tämä on ollut tiedossa heillä jo vuosia. Minulle tulee tästä tuhansien eurojen lisäkustannukset.Mielestäni tilaussopimuksessa olisi pitänyt olla maininta tästä, että suuresta kosteudesta johtuen rakennukseen voi tulla ns.homekasvustoa.Siis tilaussopimuksessa on salattu tämä tieto. Onko oikein, että tämä asia vastuutetaan suoraan kuluttajalle maksettavaksi?

 
Virallinen vastaus
Asia olisi mielestäni tullut mainita ostajalle tilausta tehdessä. Kuulostaa siltä että ostamassanne ta...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Tilaussopimus":
profiilikuva
Anni Santanen
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen antama (17.3.2016 klo:14:57) kommentti

Hei,Ja kiitos vastauksesta. Kumpaa kautta olisi järkevä edetä kuluttajariitalautakunnan kautta vai suoraan lakimiehen kautta? Miten tässä edetä?T. Ari Kinnunen
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: