Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

talotoimittajien maksuerät

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 13.8.2018 klo:17:36
onko suosituksia omakotitalon maksuerien jakautumisesta.Maksuerät pitäisi jakautua oikeassa suhteessa toteutettavaan urakkasuoritukseenVirallinen vastaus
Sinä oikeastaan jo vastasitkin itse omaan kysymykseesi.
Maksuaikataulun tulisi mukailla sitä, miten urakka etenee.

Suoran vastauksen antaminen kysymykseesi on sikäli mahdotonta, että en tiedä urakastasi ja sen suuruudesta mitään. Suosittelenkin, että itse arvioit, miten on järkevää maksaa urakkahintaa.
Ohjeeni kuitenkin on, että mielummin takapainoitteisesti kuin etukäteen. Jos yrittäjä tekee konkurssin kesken urakan, jää työt nimittäin helposti tekemättä ja talo toimittamatta, vaikka rahat on menetetty.

Esim. 10 % heti kun urakka alkaa ja sitten 5-10 % kerrallaan pikkuhiljaa kunnes koko urakka on hyväksytysti vastaanotettu, maksetaan loput 10 %. Myöskään ei ole pakko maksaa koko urakkaa ylipäätään, vaan voitte sopia, että 5 % urakkahinnasta jätetäänkin sisään takuukorjauksia varten.

Tapoja on yhtä monta kuin on urakkaakin. 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / talotoimittajien maksuerät":
profiilikuva
MarkusTalvio
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: