Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Takuuasiat

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 9.9.2021 klo:15:12
Hei,Olemme tilanneet avaimet käteen periaattella talolaajennuksen omakotitaloon. Talolaajennuksen vastaanottotarkastus on tehty lokakuussa 2020. Vastaanottotarkastuksessa todetaan, että yleinen takuuaika on 24 kuukautta. Toimitukseen kuului sisäkattoon upotettavat LED-valot kattoon ja WC:n peilikaappi ja allaskaappi (laatikosto).Yksi sisäkattoon (makuuhuone) upotettava LED valo ei toimi. Lisäksi WC:n peilikaapin LED valo lakkasi toimimasta.  WC allaskaapin yhden laatikon reuna on kuprulla. Olen urakoitsijalle lähettänyt sähköpostia 2,5 viikkoa sitten ja tiedustellut, että milloin he voisivat hoitaa nämä takuuhommat. En ole saanut vastausta sähköpostiini. Lisäksi olen viikko sähköpostin lähettämisen jälkeen lähettänyt urakoitsijalle saman sisällön WhatsApp viestillä, mutta en ole saanut vastausta.Mitä voin tehdä asian edistämiseksi? Urakoitsijalla kun pitäisi olla takuukuitit tallessa edellä mainituista asioista. Pitääkö minun lähettää sama tiedustelu vielä perinteisellä kirjeellä, että tulisivat korjaamaan edellä mainitut asiat?

 


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Maarakentamisen sopimusehdot

Olen teettämässä pientaloprojektin maatöitä tuntityönä. Urakoitsija palkataan tuntityönä, materiaalit kulutuksen mukaan yksik...