Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Saunan laatoitus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 24.9.2007 klo:8:07
Hei! Edelliseen kysymykseeni jatkoa. Rakenteilla siis talvisin kylmillään oleva höylähirsimökki, jossa betonilaatta. Saunassa on tehty korotusvalu ja mietin pinnoitusta, ja laatoitus taitaa olla kestävin ratkaisu. -Mitä asioita tulee ottaa huomioon laatoitettaessa höylähirrestä tehtyä saunan lattiaa ? Seinän toisella puolella on pukuhuone, johon tulee myös laatat. Muut ovat ulkoseiniä. -Pitääkö huomioida hirren laskeutumista? -Tehdäänkö laatoitus nousemaan vähän seinälle? Jos näin, niin haittaako se hirren hengittävyyttä? Laitetaanko hirttä suojaamaan jotain ennen laatan nostoa? -Laitetaanko laatoitus myös kiukaan alle, johon on valettu pieni koroke? -Voitko listata lyhyesti vastaukseen laatoituksen vaiheet betonikorotusvalun päältä valmiiksi asti. -Kestävätkö laatat ja kosteuseriste rikkoutumatta talven pakkasilla ilman lattialämmitystä? Kiitos!

huvila
Kysymyksiä: 15 kplVirallinen vastaus
Kysymyksesi on rakennustekninen joten toivomme, että esität sen siellä puolella oikeassa aihealueessa. Nämä kysymykset jakautuvat aihealueensa mukaisesti suoraan vuorossa olevalle vastaajalle ja tätä kautta emme voi kysymyksiä siirtää vastaajien välillä. Rakennusoikeudelliseksi kysymykseksi merkitseminen ei myöskään saa antaa oikeutta muiden kysymysten osalta yli kymmenen meneviin kysymyksiin päivässä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Saunan laatoitus":