Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rintamamiestalon lisäeristys ja vuorilauta sekä ikkunat

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 7.11.2013 klo:16:16
Onko haettava rakennuslupa tai ilmoitusvelvoite ulkovuorauksen - ikkunoiden - lisälämmöneristyksen uusimiseen ja onko lisälämmöneristys tehtävä yhtäpaksu rintamamiestaloon kuin uudistaloon.Tiedosta kiitollinen.Virallinen vastaus

Julkisivumuutos ja ikkunoiden vaihtaminen edellyttää aina toimenpideluvan hakemisen rakennustarkastuksesta. Rakennuksen lisälämmöneristyksen ei tarvitse olla uudisrakennusta vastaava. Ratkaisuista on syytä jo etukäteen keskustella paikallisen rakennustarkastajan kanssa.Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rintamamiestalon lisäeristys ja vuorilauta sekä ikkunat":
Jäsenen   antama (1.4.2016 klo:21:57) kommentti

On se kummaa rahastusta valtiolta ja kunnilta. Lupaa luvan perään ja aina maksat. Minä ainakin vaihdoin ikkunat uusiin enkä paljoa kysellyt. Sähkölasku tippui melkein puoleen. Varmasti tulee nootti ja sanktio sähkölaitokselta miksi ei kuluteta tarpeeksi. On tää kekkoslovakia säälittävä valtio. Lähden heti kun on mahdollista muualle, jää nämäkin köyhän rahat saamatta ministereiltä.