Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rauennut rakennuslupa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 28.7.2011 klo:10:51
Meillä ehti mennä rakennuslupa muutaman kuukauden vanhaksi, kunnes vastaavatyönjohtaja tilasi kunnasta loppukatselmuksen. Kaikki muut katselmukset on suoritettu ajallaan hyäksyttävästi. Rakennustarkastaja kävi tekemässä tarkastuksen ja kävimme läpi hänen ja vastaavantyönjohtajan kanssa pienet puutteet hoidetuksi kuntoon, mitä käyttöönottokatselmuksessa havaittiin. Rakennustarkastaja sanoi lähtiessään, että kaikki on ok ja laitan paperit postissa tulemaan. Nyt lopulta postissa tuli katselmuspöytäkirja, jossa lukee (rauenneen rakennusluvan tarkastus) ja huomautuksissa:
- Rakennusluvan varaiset työt valmiit.
- Tämä tarkastus ei ole lopputarkastus, rauenneeseen lupaan ei lopputarkastusta voi tehdä.
- kohde on merkitty väestörekisterikeskuksen tilastoihin valmistuneeksi.
Missään vaiheessa rakennustarkastaja ei maininnut, että lopputarkastusta ei voi tehdä rauenneeseen rakennuslupaan.
Soitin tarkastuksen tehneelle rakennustarkastajalle tästä pöytäkirjasta ja kysyin miksi pöytäkirjassa ei lue loppukatselmuksesta mitään, niin hän sanoi, että kaikki asiat on kohdallanne kunnossa. Myös kunnan papereissa on merkintä, että loppukatselmus on suoritettu tuona päivänä. Kunnassa hoidetaan vaan näin rauenneen rak.luvan lopputarkastus. Kysisin onko tulevaisuudessa merkitystä sillä kun meillä ei ole itsellämme katselmuspöytäkirjaa loppukatselmuksesta. Voiko esim vakuutusyhtiö vaatia sellaista nähtäväksi, jonkun vahingon yhteydessä tai vaikkapa jos jossain vaiheessa haluaisi myydä talon, niin pitäisikö tuleville mahdollisille ostajille voida esittää katselmuspöytäkirja loppukatselmuksesta ?

Kysyjä
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Rakennuslupa on lopputarkastuksen suhteen voimassa viisi vuotta. Jos aika menee yli, on haettava jat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / rauennut rakennuslupa":
Jäsenen antama (28.7.2011 klo:11:56) kommentti

Sinullahan on se pöytäkirja.

Jäsenen antama (29.7.2011 klo:14:39) kommentti

Espoon rakennusvalvonnasta minulle sanottiin että tuo raukeamispäivämäärä ei ole kuukaudesta parista kiinni. Eiköhän tuo ole vain toteamus mikä johtuu heidän käyttämästään lupajärjestelmästä/-tietokannasta. Pahimmillaankin voisit joutua maksamaan ainoastaan luvan uusimisesta aiheutuvat kulut jotka täällä ovat 240€/uusinta.