Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rasiteen pyyntö

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 3.10.2015 klo:22:23
Hei, voisitteko kommintoida minun tapaus ja kertoa,saako jotain tehdä asialle,että voisin  rahoittaa minun naappurit, tai vaikkapa tehdä sillä tavalla,että he eivät nostaisi tätä kysymystä enää.

Vuonna 2012 olen rakentannut talo,minun tontin rajan vieressa naappurin puolella on avo-oja,sihiin on ohjettu hulevedet.Minä sain rakennuslupa päätös jossa lukee,että hulevedet ohjetaan avo-ojaan minun tontin rajan vieressa,eli minun hulevesi putki nyt on metrissa naappurin puolella avo-ojassa.Talon rakentaminen aikana minä en ajatellut, että pitää tehdä rasitenpyyntö naappurille, koska ajatelin,että tämä avo-oja on yleinen ja siihin minulla on oikeus ohjetta omat hulevedet,ja minun vastaava mestari myöskin ajatteli samaa ja koska siitä on sanottu rakennuslupa päätoksessa.

Rakentaminen aikana naappurilta ei tullut siitä asiasta valitusta, he vain tekivat valitus vastaavalle mestarille,että minä ilman lupaa kaivoin heidän metrin pätkän tontti hulevedenputken asentaessa ja pyysivät korjata kaivous paikka,sitä minä tein tietysti.

Nyt tällä hetkellä naappurit vaativat minulta sen hulevesiputken poisto, koska eivät halua virrallisesti enää rasitusta omalla tontilla.Kyllä putken siirto tässä olosuhdessa,silloin kuin talo on jo valmis on mahdoton,koska se tulee hyvin kalliksi ja kaupungin sadevesiviemäri sijaitsee kaukana,siksi sen takia minä ajatelen kaupunki teki päätös jossa lukee,että minun hulevedet ohjetaan avo-ojaan.Kyllä minä voin myöntää sitä,että tein virhe ,koska en tehnnyt rasiteenpyyntöä naappurilta,mutta asia on jo tehtty, naappurilta kuullemisen aikana ei tullut mitään siitä asiasta valitusta ja huomautusta,myöskin ei tullut mitään valitusta rakennuslupa päätöksen jalkeen hiljaisuus kahden viikon aikana,ja minun putki kylä ei häiritse ketään

Kysymys: voivatko naappurit nyt tässä vaihessa kun talo on valmis pakottaa minut siirtää putki?Koska naappurit eivät halua tehdä minun kanssa rasitussopimusta,voinko minä saada jostain joku virrallinen todistus siitä,että minun putki on pakolinen rasitus naappurille ja sen tarkoitus kuivata minun talo.?,että tämä todistus voisin näyttää naappurille tarvittaessa.

Kiitos vastauksesta

Ystävällisin terveisin Ivan

Trafik Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 15 kplVirallinen vastaus
Kysyjän tapauksessa hulevedet ohjataan rakennuslupapäätöksen mukaisesti avo-ojaan. Avo-oja on kuitenkin naapurin puolella noin metrin verran, näin ymmärsin. Kysyjä voi hakea asiassa kunnan rakennusvalv...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / rasiteen pyyntö":
profiilikuva
Juha Saarimäki
Juha Saarimäki
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vesikatto / rännit ja kourut

Tervehdys Napapiiriltä on tarkoitus alkaa vesikaton uusinta töihin . Kattomme 1/5 bitumi huopa pien kans laitetttu 29v. sitten saumat yli harjan ajatukseni oli laitta sam...