Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakentaminen vanhempien omistamalle tilalle

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 22.12.2008 klo:16:20
Miten kannattaa toimia kun tarkoitus olisi rakentaa vanhempien omistamalle tilalle 0,7969ha. tonttia ei voi lohkoa . Suunnitelutarveratkaisu on ja sen ehtona on että meidän asunto olisi päärakennus ja vanhempien asunto sivurakennus. Pankki haluaa tietysti uudelle talolle tontin joten kannataako vuokrata sopiva määräala tilasta pitkäksi ajaksi siirtymispykälällä ja miten se pitää tehdä? Vai onnistuuko hallinanjako sopimus? Onko muita vaihtoehtoja että saa pankin tyytyväiseksi?

sakke05 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Vaihtoehtoina sinulla on juuri nuo esittämäsi maanvuokrasopimuksen tekeminen maanomistajan kanssa tai hallinnanjakosopimus. Hallinnanjakosopimus edellyttää, että ostatte määräosan tilalta. Katsoisin, että hallinnanjakosopimus on parempi vakuusarvo huomioon ottaen vuokraoikeuteen nähden ensisijainen vaihtoehto. Vastaaja: Nordius/ Mikko Tuomi Varatuomari Asianajotoimisto Halonen & Lakka Oy Jyväskylä

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rakentaminen vanhempien omistamalle tilalle":
Jäsenen   antama (8.2.2016 klo:13:28) kommentti

Voiko maanvuokrasopimuksen tehdä suullisesti? Ja miten tila josta tulee myöhemmin perikunta, miten omisstussuhde on näytettävissä?