Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennusvirhekö osastoinnissa?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 5.1.2009 klo:23:33
Moi, Meillä on vuonna 1996 rakennettu ok-talo. Talossa on koneellinen ilmanvaihto (ILTO) tosin lämpimän autotallin sekä varaston ilmanvaihto hoituu painovoimaisesti. Epäilyjemme perusteella tilasimme lämpökuvauksen. Tuo paljasti että autotalli vuotaa ainakin n. 1 m/s huoneiston puolelle yläpohjan kautta ilmaa. Varmaan siitä syystä että huoneistossa alipaine suhteessa autotalliin. Vuoto vaikuttaisi tulevan ainakin hyörynsulkumuovin alapuolelta paneeleiden välistä huoneiston puolelle lämpökuvauksen perusteella. Autotallissa on cyproc levyt seinissä ja katossa. Kysynkin että onko vuonna 1996 ollut millaiset säädökset rakentamisteknisesti autotallin osastoinnille ja onko nyt säädöksiä rikottu kun autotallin hyörynsulkumuovi tulee välikatossa yhtenäisesti asuinhuoneistojen puolelle ja tuota kautta pääsee hajutkin leviämään tallista (ja mahdolliset palokaasut?). Osastointi on suunnitelmissa mutta maksajaa remontille vielä haen. Lisäksi vinkkejä muutenkin osastoinnin suorittamiseen?

Repe
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Kysymys ei ole rakennusoikeudellinen. Kuvaus kohteen rakennustavasta on sellainen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rakennusvirhekö osastoinnissa?":
Jäsenen antama (14.8.2016 klo:20:13) kommentti

V?irhe on rakenneratkaisussa. Molempien puolien höyrynsulkumuovi olisi tarvinnut tehdä erikseen, eli seinässä oleva muovi kääntyisi kattoon. Tai päinvastoin, katon höyrynsulkumuovi kääntyisi seinälevyn taakse. Tilannetta voisi jälkikäteen parantaa kittaamalla huolellisesti kaikki saumat ja sähkörasian ympärykset, maalaukseen soveltuvalla kitillä, esim. Akryylikitti. (myös sähkörasian sisältä lähtevät sähköputket on tukittava),  Tämä on helpoimmin tehtävissä autotallinpuolella.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: