Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

RAJAOJA ja JAKAMATON KUOLINPESÄ

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 9.10.2019 klo:14:00
Hei,

meillä on n. ha kokoinen lomakiinteistö ja haluaisimme kaivatuttaa yhdelle naapurin rajalle ojan. Naapurimme ei sitä halua, eikä anna meidänkään kaivatuttaa ojaa niin, että se olisi rajaojana. Jos kaivatamme ojan, niin kuinka kauaksi rajasta se on kaivettava?Sitten toinen asiamme. Perikunta on ollut jakamatta jo yli 30 vuotta ja nyt meidän lapset haluaisivat pesän jakaa. Kyse on perikunnasta, jossa oli myös kuollut mieheni, se on siis mieheni vanhempien kuolinpesä. Mitä pitää tehdä, kun muut osakkaat eivät ole halukkaita perikuntaa jakamaan. Yksi pesän oakas, joka on pesänhoitaja, tekee mm. vuokrasopimuksia ilman meitä kuulematta. Emme ole nähneet valtakirjoja, josta selviäisi, kuinka laajat oikeudet pesänhoitajalle on aikoinaan annettu. Mieheni lisäksi yksi osakkailsta on myös kuollut naimattomana ja lapsettomana, mutta hänen perukirjaa emme ole nähneet. Mistä me saisimme sen?

Kiitos vastauksestanne.Virallinen vastaus
Hei,
 
saatte lähtökohtaisesti tehdä ojan omalle puolellenne.
 
Pesän asioita hoitavan henkilön asema riippuu siitä, millä perusteella hän hoitaa tehtäväänsä. Jos hän toimii vain valtak...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / RAJAOJA ja JAKAMATON KUOLINPESÄ":
Kristian Krokfors
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies