Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Puunkaadoista

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 11.3.2010 klo:0:02
Haluaisin kaataa omalta tontilta puun. Tonttimme sijaitsee asemakaava-alueella, ja puukin on vielä julkisivun puolella, joten maisematyölupahommiksi menee. Lupahommat ovat ihan OK, mutta onko se tarpeellinen, jos kyseinen puu esimerkiksi kasvaessaan (runko paisunut) on rikkonut tontin rajana olevan aidan, ja tekee yhtälailla uuden rakentamisen mahdottomaksi / erittäin vaikeaksi? Lupa varmasti läpi menee, mutta tuollasiin "pakko kaataa" hommiin ei oikeustajuni mukaan kyllä pitäisi jotain maksullista lupaa hakea. Löytyykö jostain pykälistä oikotietä, että jos puut haittaavat/rikkovat kiinteitä rakennelmia, niin maiseman muuttumisella ei ole mitään väliä? PS. myydään 15 metrinen tuuhea kuusi kaatotyön ja kuljetuksen hinnalla, Uusimaa. :)Virallinen vastaus
Kannattaa soittaa rakennustarkastukseen. Useissa kunnissa yhden puun kaato tarvitsee vain tarkastajan tai puutarhurin paikalla käynnin. Hän kirjoittaa samalla kaatoluvan, ja usein vielä ilman maksua. Ilman lupaa kaatoa ei pidä tehdä. Pahimmillaan luvaton kaato voi maksaa melkoisesti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Puunkaadoista":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: