Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (7.9.2013 klo:0:40) kommentti Voittehan Te teettää... mikäli löydätte putkimiehen,joka suostuu moisen laittomuuden tekemään. Tilaajana saatte sitten monenlaisia sanktioita toteutuksenne johdosta. Älkää siis edes ajatelko tuota vaihtojuttua!
Jäsenen LVI-tumpelo antama (7.9.2013 klo:10:54) kommentti Ei ole mikään laittomuus... mutta voipi olla että jos kone hajoaa ja tulee ilmi että kuumalta puolelta tulee syöttövesi nii ei takuu korvaa... sillä pääsääntöisesti kaikki valmistajat suosittelee kylmän puolen asennusta...
Jäsenen Halpakorjaus antama (7.9.2013 klo:18:06) kommentti "Astianpesukone lämminvesi- vai kylmävesiliitännällä? Astianpesukoneet voidaan liittää joko kylmään tai kuumaan, enintään 60 °C veteen. Lämminvesiliitäntä on energiataloudellinen vaihtoehto. Lämminvesiliitäntä lyhentää pesuaikaa jopa 35 minuuttia ja säästää koneen kuluttamaa sähköä 20-60 prosenttia verrattuna kylmävesiliitäntään. Kylmään veteen liitetty kone lämmittää pesuveden oikeaan lämpötilaan, mikä pidentää pesuaikaa. Pesutulokseen tuloveden lämpötila ei vaikuta. Joissakin koneissa kuivaustekniikka edellyttää kylmävesiliitäntää. Jos kuivausohjelma perustuu kylmän veden jäähdyttävään ja kosteutta tiivistävään käyttöön, on kylmävesiliitäntä suositeltava. Kylmävesiliitäntää voidaan suositella myös siksi, että pesuaineen entsyymit ehtisivät vaikuttaa pidempään lämmitysvaiheen aikana. Koneen käyntiääni voi korostua, koska pesuaika on pitkä." www. kuluttaja.fi
Jäsenen savonhumu antama (7.9.2013 klo:20:53) kommentti Kannattaa tuon hommelin kanssa silti olla tarkkana kun ei kaikkien pesukoneiden vedenottosysteemi kestä edes tuota 55-60-astetta mihin lkv maksimissaan säädetään! jos ei koneen käyttöoppaassa erikseen mainita maksimi lämpötilan sietoo niin veikkaampa että veden ottoo säätelevät mangeettivenat ei siedä kuumaa tarpeeks ja voivatpa antautuakkin kohtuu äkkiä! Tuosta jos seuraapi vesivahinko niin ompa mielenkiintonen vääntö vakuutusyhtiön kanssa! Itellä on apk kuumalla vedellä käytössä kun manuaalissa lukee että maks 65-asteinen vesiliitäntä ja lisäks mulla on semmonen keittiön allashana josta voipi valita annetaanko apklle kuumaa vai kylmää vettä.. Pesutulos on parempi ja pesuaika varmaan puolet lyhyempi vs kylmävesiliitäntä jossa tuo ennen oli.. JOs vahinko joskus tulee niin äkkiä vaan vedenotto kylmällepuolen niin ei oo vahinkotarkastajalla naputtamista Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (7.9.2013 klo:22:39) kommentti Muistetaan nyt kuitenkin kysyjän alkuperäinen tilanne, jossa Asunto Oy on päättänyt, että apk:t on liitettävä kylmään veteen.Omakotitalossaan voi jokainen tehdä nuo liitokset mielensä mukaan, mutta AsOY:ssä pitää noudattaa yhtiön määräyksiä. Siihen perustuen aiempi vastaukseni ko työn "laittomuudesta".
Jäsenen Halpakorjaus antama (8.9.2013 klo:9:49) kommentti As.Oy:ssä putkiasennukset (kuten APK:n sulkuhanan asennus) ovat luvanvaraisia töitä ja vaativat siis isännöitsijän tai hallituksen pj:n luvan. Silloin tuossa ei ole mitään laitonta. Ja mikäpä estää asennuttamasta erillistä sekoittajaventtiiliä, joka pitää lämmön (mikäli säädetään oikein) maksimissaan 60 asteessa? Jos säästö sähkönkulutuksessa on 20-60 prosenttia, niin insinöörinkin kannattaa tarkistaa luutuneita käsityksiään.
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (10.9.2013 klo:23:48) kommentti Käsitykset taloyhtiön hallituksen päätöksistä on syytä ottaa todesta. Eivät ne ole mihinkään "luutuneita" ajatuksia. Päätetty kuten päätetty -ei siinä muuten enään auta hall.pj:n lupa poiketa em.päätöksestä. AsOy:n päätöksen vastainen asennus on tilaajan vastuulla...
Jäsenen Ötzi antama (11.9.2013 klo:6:42) kommentti >Ja mikäpä estää asennuttamasta erillistä sekoittajaventtiiliä, joka pitää lämmön (mikäli säädetään oikein) maksimissaan 60 asteessa?< Lämpimänveden kierrossa vesi ei yleensä ole tuota kuumempaa. Jäsenen Halpakorjaus antama (11.9.2013 klo:7:14) kommentti Eihän kyseessä ollut päätös vaan valinta: kylmä tai kuuma. Hallitus voi antaa luvan poikkeavaan asennukseen.
Jäsenen marksto antama (11.9.2013 klo:10:26) kommentti Niin voi, muttei vain yhdelle vaan kaikille. Toisin sanoen pyörtää päätöksensä kokonaan seuraavassa yhtiökokouksessa.
Jäsenen Halpakorjaus antama (11.9.2013 klo:10:48) kommentti Kysehän on varsin helposta toimenpiteestä. Kylmäveteen kytketty apk:n hana tulpataan ja asennetaan vastaavanlainen kuumavesipuolelle taloyhtiön luvalla ja osakkaan kustannuksella. Ei tarvita yhtiökokouskäsittelyä. Miksiköhän lupaa ei saisi?
Jäsenen marksto antama (11.9.2013 klo:10:55) kommentti Niin. Mitäpä merkitystä yhteisellä päätöksellä on!
Jäsenen Halpakorjaus antama (11.9.2013 klo:11:19) kommentti Yleensä apk asennetaan joko kylmään tai kuumaan liitäntään. Hallitus on päätynyt putkiremontin urakkasopimuksessa kylmään. Hallitus voi jälkikäteen antaa luvan asentaa hana kuumavesipuolelle osakkaan kustannuksella. Aivan samoin kuin saa luvan asentaa poreammeen tai jotain muuta.
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (11.9.2013 klo:21:03) kommentti Kannattaa lukea hieman AsOy-lakia, ennenkuin antaa kysyjälle turhia toiveita AsOy:n hallituksen tai sen pj:n päätäntävallasta. Osakkaiden yhdenvertaisuutta ei saa loukata edes yhtiökokouksen päätöksellä. Miten olisi mahdollista jonkun osakkaan käyttää lämmintä vettä, jonka lämmityksen muut osakkaat maksavat. Vain jos yhtiössä on erikseen myös lämpimän käyttöveden huoneistokohtainen mittaus, voi osakas tehdä näitä muutoksia.
Lisää kommentti*