Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

puistoalue pihalla

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 12.8.2019 klo:23:03
Tontistani on 1/3 kaavoitettu 'puistoalueeksi.  Keväisistä nurkkasyyneistä tulee aina joku huomautus. Paikalta purin tien ja siellä oli rinteitä (rinne tontti),  jotka istutin kasvustoille, mutta maaperä sisälsi rikkanenättiä. Nyt se on loivempi, huomattettiin että olen tehnyt pengerryksiä.

Kunta valuttaa vettä rinnealueille ja rikkanenätti röyhähtää eroosion takia. ELYkeskus kävi katsomassa, myönsi ongelman.Tuin rinteet pienillä kivilä ja istutuksia. Pieni halkopino siirtää pois. Ei saa olla edes keinua. . Kaavamuutos maksaa. Halvempi lahjoittaa kunnalle. Hoitakoon sitten. Mitään sillei voi tehdä. Mutta onko niin että 1/3 tontista  on alue muuta kuin kunnossapitovastuu ja kulut.? Voin ottaa kivetkin pois, mutta minä en enää jaksa rikkanenätin kanssa tapella.


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.