Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pintavesisuunnitelma

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 24.4.2008 klo:23:45
Hyväksyttyihin asemapiirroskuviin on merkitty kaksi sadevesikaivoa (ja pitavesien kulkusuunnat). LVi-suunnitelmissa (jotka ob hyväksytty) toinen kaivo on poistettu. Poistettu kaivo sijaitsee aluueella joka on suuniteltu nurmikoksi ja on metrin alempana kuin etupihan sadevesikaivo. Naapuri haluaa että toteutamme suunnitelmista poistetun kaivon ja on valittanut asiasta Vantaa kaupungille. Kumpi suunitelma on pintavesien osalta pätevämpi, asemapiiroskuva vai LVI suunnitelma, joka on hyväksytty viimmeksi? Pintavesisuunnitelmaa ei ole vaadittu. Rakennuksessa on sisäänmuuttotarkastus tehty. Kuluvana keväänä ei ole esiintynyt mitään pintavesiongelmia.

Espejot
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Naapuruussuhdelain perusteella pintavesiä ei saa johtaa naapurin maalle. Jos tontillasi ei näin tapahdu, naapurilla ei ole mitään oikeutta vaatia jotain suunnitelmaa toteutettavaksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Pintavesisuunnitelma":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

perustussuunnitteun hinta

Hei, Tarkoituksena on rakentaa elementti-rakenteinen autotalli/varasto/autokatos, yht n. 50 m2. Varsinaisen autotalliosuuden rakennekuvat tulevat toimittajalta, mutta...

voiko osakkeen omistaja ottaa kantaa asiaan josa hänellä ei ole kustannuksiin osuutta

,pintavesisuunnitelman toteutus meiillä on 12 asuntoa ja joista yksi on itsenäinen omakotitalo joka on rajattu muusta yhtiön alueesta omakotitalo vastaa...