Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

OMISTUSOIKEUSTESTAMENTTI

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 17.7.2008 klo:15:10
Tämä kysäri ei nyt varsinaisesti liity rakennusoikeuteen, mutta toivottavasti saisin jotain apuja... Eli ostimme ok-talon keväällä emmekä ole naimisissa. Siltä varalta, että jommalle kummalle sattuu jotain, olemme ajatelleet tehdä omistusoikeustestamentin eli toinen omistaa automaattisesti toisen omaisuuden. Onko järkevä tehdä näin? Pitääkö testamenttiin eritellä erikseen mikä omistus siirtyy vai riittääkö yleisesti että kaikki? Sitten tuosta tekopuolesta eli kannattaako ottaa yhteyttä kaupungin oikeusaputoimistoon vai ihan yksityiseen lakimieheen? Minkä hintainen tällainen testamentin teko mahtaa olla ja kumpi olisi halvempi (oikeusaputoimisto/yksit.lakimies?) Entä sitten kun menenmme naimisiin, tarvitseeko tuota testamenttia jotenkin muuttaa?

t&m
Kysymyksiä: 9 kplVirallinen vastaus
Vastaus kysymykseen riippuu siitä, onko teillä muita läheisiä, joille haluaisitte omaisuuden siirtyvän lesken kuoleman jälkeen. Mikäli haluatte, että toinen teistä perii ensiksi kuolleen osuuden ja että o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / OMISTUSOIKEUSTESTAMENTTI":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: