Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Oikeus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 16.6.2008 klo:22:09
terve Onko kunnalla oikeus tulla kaivamaan toisen tontille ilman lupaa naapurille menevää vesijohtoa ja jättämään kauhean korkeat maa kasat?? vesijohto kulkee tonttini rajalla tien vieressä...mutta sotkettu oli n10metriä tonttini sisäpuolella!!

Juha811
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Jokaisen omaisuus on turvattu perustuslain 15§:n mukaan. On oikeusjärjestelmämme perusteita, että toisen omaisuuteen ei voi kajota ilman lupaa. Vahingonkorvauslain mukaan vahingonaiheuttaja on velvollinen korvaamaan tahallaan tai tuottamuksella aiheuttamansa vahingon. Kyseisessä tapauksessa kiinteistölle on aiheutunut vahinkoa sotkemisen ja maa-ainesten läjitysten muodossa. Vahingon määrä konkretisoituu kun alue ennallistetaan. T...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Oikeus":