Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Metsänhoito mökkitontilla

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 2.10.2017 klo:19:51
Mökit sijaisevat kiinteistöyhtiön tontilla ja kullakin mökillä on n. 4000m2 tontti.  Kiinteistöyhtiö sijaisee asemakaava-alueella. Kuinka "radikaalisti" voi oman mökkitontin puustoa harventaa?  Tarvitaanko aina lupa kiinteistöyhtiön hallitukselta tai mökkinaapurilta?  Mökkitontit ovat vierekkäin ja väistämättä naapurin toimet metsän suhteen näkyvät kaikille. Kiinteistöyhtiöllä on lisäksi omaa metsää, jossa on päätetty tehdä taloudellista metsänhoitoa.Virallinen vastaus
Lähtökohtaisesti puiden kaatamiseen tarvitsee aina asemakaava-alueella kaupungin tai kunnan luvan. Tällaista lupaa tulee siis hakea ennen kuin puiden kaataimseen ryhtyy. Tällä menettelyllä halutaan lähinnä varmistaa, ettei maisema muutu hallitsemattomasti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Metsänhoito mökkitontilla":
Jemina Timonen
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: