Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Märkätilojen lattian kaadot 8cm/ 1m_kuivakaivossa vettä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 21.10.2019 klo:13:10
Asumme rivitalossa jossa on 1. vuotiskorjaukset menossa. Suihkutilassa ja saunassa on huomattavat kaadot (80mm/ 1000mm). Rakentaja väittää että on RT-kortin mukaisesti sallittu? Lisäksi saunan kuivakaivossa on 10 mm vettä. koska kuivakaivo on alempana. Rakentaja ei korjaa mitään kustannuksiin vedoten. Olisiko onnistumisen mahdollisuuksia oikeudessa rakentaja saamaan korjaamaan virheet jos sellaisia ovat?

Ta Vi
Jäsenen antama (25.10.2019 klo:8:15) kommentti

Katso lakimiehen vastauksen jälkeinen kommenttini lattian kaadoista.
Virallinen vastaus
Hei,
 
en pysty näillä tiedoilla ja asiaa tarkemmin selvittämättä ottamaan kantaa, jos mainitsemasi seikat ovat virheitä vai ei. Sinun kannattaa tarkistaa sopimus...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Märkätilojen lattian kaadot 8cm/ 1m_kuivakaivossa vettä":
Kristian Krokfors
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen antama (22.10.2019 klo:19:18) kommentti

Outoa että täällä ei pystytä siirtämään kysymystä oikealle alueelle.

Sen verran vastausta että sopimuksissa ei ole mitään lattian kaatolukemia vaan noudatetaan normeja.

Jäsenen antama (25.10.2019 klo:8:28) kommentti

Urakoitsija on käsittänyt lattian kaatoasiat väärin, sillä 1: 100 tarkoittaa, että lattia kaataa yhden metrin matkalla yhden senttimetrin ja 1: 80 tarkoittaa, että lattia kaataa 80 senttimetrin matkalla yhden senttimetrin. Lattiakaivon ympärille puolen metrin säteellä suositellaan kaatoa 1:50 eli viidenkymmenen senttimetrin matkalla lattia kaataa yhden senttimetrin. Luvut löytyvät myös Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset RYL 2000.Saunan kuivakaivossa ei pitäisi olla vettä tai jos on, niin sieltä ei ole riittävää kaatoa varsinaiseen lattiakaivoon johon siitä lähtevä putki on liitetty.