Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lopputarkastus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 27.5.2010 klo:12:18
Meillä lopputarkastus tehtiin kun olimme jo muuttaneet asuntoon. Syy johtui rakentajan viivästymisestä valmistuksen kanssa. Jos ilmenee rakennusvirhe, muuttaako se jotenkin tilannetta? Voiko rakentaja esim. vedota ettei virhettä oltu lopputarkastuksessa huomattu koska tavaramme on jo paikoillaan? Tällöin tietysti olisi kyseessä jokin pintapuolinen virhe tai puuttuva osa jostain joka aiheuttaisi vahinkoa.

0909
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Kyse on urakan lopputarkastuksesta. Ur...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / lopputarkastus":
Jäsenen antama (27.5.2010 klo:14:09) kommentti

Tarkoitatko rakennusvalvonnan lopputarkastusta vai mitä. Onko kyseessä osakehuoneisto vai omakotitalo?

Jäsenen antama (27.5.2010 klo:15:24) kommentti

Rakennusvalvonnan lopputarkastusta. Osakehuoneisto paritalossa.

Jäsenen antama (27.5.2010 klo:15:44) kommentti

Rakennusvalvonnan lopputarkastus ei ota kantaa mihinkään virheisiin. Siinä todetaan vain,että rakennus on tehty rakennuslupa kuvien mukaisesti.

Siinähän olisi pitänyt pitää luovutus, missä olisitte voineet reklamoida virheistä. Onko myyjänä yritys. Onko kauppa asuntokauppalain alinen,jos on teillä on vielä mahdollisuus vuositarkastuksesa tehdä reklamaatiot virheistä.Vuositarkastus pidetään 12-15 kk siitä kun rakennusvalvonta viranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöön.

Jäsenen antama (28.5.2010 klo:8:53) kommentti

Mistä rakenta.fi tietää,millaisella sopimuksella tuo kiinteistö on rakennettu.Ei tuo 2 vuoden takuu ole mikään automaatti.

Jäsenen antama (28.5.2010 klo:9:29) kommentti

Eihän se useinkaan tiedä, vaan vastaa, jotta se näyttäisi heidät tietäviksi. Kun huomaavat täällä mielipiteen, joka kertoo totuuden, niin virhettään ne eivät korjaa. Jopa tietävämmän vastauksen poistavat sivustolta.