Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattiamateriaalipoikkeama

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 17.5.2017 klo:9:19
Ostimme alkuvuonna täysin saneeratun omakotitalon rakennusliikkeeltä. Lattioissa havaittujen notkojen vuoksi lattiaa on avattu. Myyntiaineistossa on puhuttu parketista, mutta lattian avaamisen yhteydessä huomasimme, että materiaali onkin laminaattia, jossa on puuprintti. Myyjä (rakennusliike) on sitä mieltä, ettei ole heidän vastuullaan, että myyntiaineistossa on ollut virheellinen tieto. Kiinteistönvälittäjälle annetussa dokumentissa on lukenut viroksi "laminaatparkett" eli välittäjä on ilmeisesti käsittänyt väärin, eikä myyjä ole korjannut asiaa. Kyseinen laminaatti on n. 15€/m2 eli vaikka ei halvinta laatua, kuitenkin n. puolet halvempaa kuin edullisimmat parketit. Kenen vastuulla tämä on - myyjän vai välittäjän? Onko meillä mahdollisesti oikeus hinnanalennukseen/jonkinlaiseen hyvitykseen?Virallinen vastaus
Mikäli virheellisen tiedon voidaan katsoa vaikuttaneen kauppaan on myyjä lähtökohtaisesti velvollinen korvaamaan aiheutuneen vahingon tai maksamaan hyvitystä lattian uusimisesta. Myyjälle on varattava tilaisuus korjata lattia omalla kustannuksellaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Lattiamateriaalipoikkeama":
Jemina Timonen
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen antama (18.5.2017 klo:12:36) kommentti

Eli vaatii käytännössä lakimiehen palkkaamista.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: