Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kylpyhneremontin epäonnistumisen vastuu

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 4.9.2014 klo:8:27
Ostimme kerrostalo-asunnon jossa on edellisen omistajan 4v. sitten teettämä kylpyhuone/wc remontti. Kaadot on pahasti pielessä, koko kylpyhuoneen lattia on veden peitossa suihkun jälkeen. Kaivo kuitenkin vetää. Miten asiassa kannattaisi toimia? Kuka on vastuullinen? Edellinen asukas? Valvoja? Isännöitsijä? Remontointiyritys? Virallinen vastaus
Vastuullinen taho teihin nähden riippuu muun ohella siitä, koska ostitte asunnon. Asunto-osakkeen kaupassa myyjän virhevastuu ostajalle on kaksi vuotta. Asiasta pitää reklamoidaa myyjää kohtuullisessa ajassa ihan ensimmäiseksi.

Jos lattian kaato on sellainen, että sen olisi voinut havaita jo asuntoon huolellisesti tutustuttaessa ennen kauppaa, on ostaja menettänyt oman ennakkotarkastusvelvollisuutensa laiminlyönnin seurauksena oikeutensa vedota virheeseen. Jos lattian kaato-ongelmia ei ole voinut havaita normaalissa esittelytilanteessa huolellisesti tutustumalla kaupan kohteeseen, vastaa lähtökohtaisesti myyjä virheestä.

Jos haluatte lisätietoja, niin ottakaa toimistoihimme yhteyttä puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / kylpyhneremontin epäonnistumisen vastuu":
profiilikuva
Markus Talvio
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vielä salaojista ja maan täytöstä

Ymmärsinkö oikein, että vaikka myyjä on sama kuin urkoitsija niin vastuu on vain 5 v salaojissa ja maan täytössä ulkopuolella rossipohjatalon?Entä urakoitsijan vastuu?Mis...