Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kustannusvastuu

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 3.12.2009 klo:17:26
Osakeyhtion hallitus lupasi maksaa pesutilamme tyot vesieristykseen asti, kuten tapohin kuuluu. Kun pesutilan lattia ja seinat piti tietysti purkaa, kuka maksaa toiden osalta nama purkutyot vai jakaantuuko sen kustannukset tasapuolisesti asukkaan ja taloyhtion kesken?Virallinen vastaus
...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / kustannusvastuu":
Jäsenen antama (4.12.2009 klo:10:25) kommentti

Miksi ne seinät piti purkaa. Mikä oli syy.

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:11:24) kommentti

Kysyjä tarkoittaa lähes varmasti pintamateriaalien poistoa..

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:12:45) kommentti

Pakkohan ne pinnat on purkaa, jos eristeet uusitaan. Kustannus yhtiölle.

Myös tarvittavat pohjustus-, ja tasoitetyöt kuuluvat tähän "pakettiin".

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:13:17) kommentti

Mistä te vielä tiedätte syytä miksi seinät on purettu. Alkuperäisen kysymyksen esittäjä ei ole vielä syytä kertonut.Ei pidä arvailla. voi jäädä vääränlaisia mielikuvia näistä vastauksista.

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:14:28) kommentti

Aivan oikein "Mestari".

Onko tuo remontti omatahtoinen, jonka yhteydessä yhtiö on suostunut osallistumaan kustannuksiin?

Tällöin asetelma muuttaa muotoaan. Aikaisemmassa kommentissani olin "laput silmillä", ajtellen korjaustarpeessa olevan tilan korjausta.

Kysyjä varmaankin täydentää kysymystään.


Jäsenen antama (4.12.2009 klo:14:56) kommentti

Hallitus ei saisi tämmöisiä mennä lupaamaan. Tarvittaisiin yhtiökokouksen päätös, että vedeneristeet korvataan ja pitää tietenkin yksilöidä mitä tuo tarkoittaa. Korkeimman oikeuden päätöksessä on todettu että 300 euroa on keksikokoisen pesuhuoneen vedeneristeen hinta, mutta on siis kovin rpämääräistä. Tämmöisiä lupauksia ei pitäisi taloyhtiössä tehdä ollenkaan, koska tuota vedeneristeen hintaa ei kukaan voi tarkasti sanoa. Selkeintä olisi siis että taloyhtiö korjaa vain kun todetaan kosteutta rakenteissa ja maksaa silloin kaiken (myös laatoituksen)

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:16:02) kommentti

Hallitus toimii (pitäisi) valtuuksiensa mukaisesti. Voihan olla (usein myös on), että yhtiön kanta on, että osakkaan remonttia tehdessä, kannattaa samalla satsata jo ikääntyvien eristeiden uudelleen päivitykseen. Näin yhtiössä on hyvä yhteishenki, ja halutaan tukea asukkaita heidän remonteissaan. = Kaikkien etu.Ikävää kyllä löytyy näitäkin:

Jos joku korjaa "nurkkiaan", ollaan niin kateellisia että..., -ja sillä asenteella jotta, ei euroakaan tolle, jos vain jotenkin jollain konstilla... Muuten kyllä ollaan suureen ääneen pätemässä ja vaatimassa, kun on oma lehmä ojassa.Kyllä ne sovitut pelisäännöt löytyy sieltä yhtiön mapeista / tiedostoista. Ei kun penkomaan.

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:18:37) kommentti

Yhtiön kanta=yhtiökokouksen enemmistön määrittelemä kanta. Hallitus tottelee taas yhtiökokouksen päätöksiä. Totta on että usein hallitus tietämättömyyttään (tai vallantunnossaan)tuollaisia päätöksiä tekee, vaikka valtuuksia ei olisikaan.

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:23:05) kommentti

Ja jokainen vastaa myös tekemisistään. Niin hallitus kuin yhtiökokouskin, samoin kuin yksittäinen osakas, asukas, vuokralainen, alivuokralainen, tai väliaikainen vieras.

Meni itse aiheesta sivuun, mutta odotellaan kysyjän täsmennystä.


Jäsenen antama (5.12.2009 klo:20:59) kommentti

http://www.joenisannointipalvelu.fi/vastuunjakotaulukko/


Jäsenen antama (7.12.2009 klo:11:03) kommentti

Onko tuo remontti omatahtoinen, jonka yhteydessä yhtiö on suostunut osallistumaan kustannuksiin?Juuri noin on asia.

Jäsenen antama (7.12.2009 klo:15:53) kommentti

Asia täsmentyi, joten kannattaa varautua, että purkukustannukset tulevat "omaan piikkiin". Vedeneristyskustannukset pohjatöineen taas yhtiölle.

Kannattaa kuitenkin täsmentää vielä nuo urakkarajat eri työsuoritteiden osalta isännöitsijän kanssa kirjallisesti. Myös valvonnan/tarkistusten osalta. Näin säästyt epäselvyyksiltä, myös jatkossa.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vesivuoto ja kustannusten jako

Taloyhtiössä on 2 paritaloa ja neljä asuntoa, jotka on rakennettu 20 vuotta sitten. Yhden asunnon WC:ssä lämminvesiputken vuoto turmeli lastulevyrakenteiset kalusteet. Re...

Remontin kustannusvastuu

Siltä varalta,että kustannusvastuu vesivahinkokorjauksista jää asuntoyhtiölle sen hallitus on päättänyt rajoittaa parketin korjauk...

Kuka maksaa asbestikartoituksen raportin

Taloyhtiön (rv. -89) osakas tekee kylpyhuone-/saunaremonttia, josta on toki tehnyt hallitukselle lain edellyttämän ilmoituksen.  Hän on lähe...

Mitä tehdä maa-ainekselle/miten estää kosteuden nousu

-50 rakennettu ok-talo, johon -83 tehty jatko laajennusosa. Rossipohja, ryömintät. kork. 1m-1,2m. Maa talon alla 20 -30 cm alempana kuin ulkopuolella. -06 loppusyksyllä...