Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Koirakatos/ koirahäkki

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 7.1.2015 klo:18:14
Tarvitseeko noin 20 neliön katolliseen koiranhäkkiin jonkinlaisen rakennusluvan? Asumme haja-asutusalueella.
Jäsenen antama (8.1.2015 klo:12:38) kommentti

Kysy kuntasi rakennusvalvonnasta asiaa.


Virallinen vastaus
Luvan varaisuuden rajaa määrittelee kunnassa rakenusjärjestys. Kysyjän tapauksessa on mahdollista, että koiranhäkin voi rakentaa joko ilman mitään ilmoitusta rakennusvalvontaviranomaiselle, ilmoituksen varaisesti, tai toimenpideluvan varaisesti. Vaihtoehtoja on monta. Luvan varaisuudet rajat vaihtelevat kunnittain ja kunnan osa-alueittain. Haja-asutusalueella määräykset ovat löyhempiä.

Suosittelen menemään kunnan nettisivuille ja siellä tutustumaan rakennusvalvonnan tietoihin. Rakennusjärjestys löytyy rakennusvalvonnan linkkien takaa. Jos kunnalliset rakentamismääräykset eivät anna johtoa asiaan, niin asiaa voi tiedustella puhelimitse rakennusvalvontaviranomaiselta. Arvioisin, että ilmoitus viranomaisille voisi olla paikallaan. Jos viranomainen katsoo ilmoituksen perusteella, että naapureita on kuultava, niin he vaativat toimenpideluvan jättämistä.


 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Koirakatos/ koirahäkki":
profiilikuva
Juha Saarimäki
Juha Saarimäki
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: