Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Isännöitsijäntodistus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 16.7.2019 klo:11:40
Taloyhtiö on ottanut hoitolainaa 95000.00 euroa 29.12.2016 ja koko laina on nostettu. Hoitolainaa on luonnollisesti lyhennetty vuonna 2017 ja 2018 19.000.00 euroa. Lainan lyhennys ja korko ovat sisältyneet hoitovastikkeeseen. Taloyhtiössä ei ole rahoitusvastiketta. Pyysin isännöitsijältä isännöitsijäntodistuksen 09.07.2019 huoneiston myyntiä varten. Hän on kirjoittanut todistukseen, kohta: Yhtiön ottamat lainat pankin nimen ja lainan numeron sekä päiväyksen 29.12.2016 ja lainan määrä 95000.00. Isännöitsijän todistuksessa ei ole mainintaa että hoitolainaa olisi lyhennettu tai mikä on jäljellä oleva hoitolainan osuus. Onko isännöitsijäntodistus oikein laadittu? Isännöitsijä väittää että todistus on oikein. Tutkin hieman valtiosäännöstä jossa lukee näin: Tiedot on annettava isännöitsijäntodistuksen päiväyksen ajankohtana yhtiön käytettävissä olevien tietojen perusteella. Isännöitsijätodistuksen tilaajan pyynnöstä tiedot osaketta koskevasta lainaosuudesta voidaan kuitenkin antaa isännöitsijäntodistuksesta ilmenevän sellaisen muun ajankohdan tietojen perusteella, joka on viimeksi päättyneen tilikauden jälkeen. Mielelläni haluaisin teiltä selvennystä tähän asiaan.Virallinen vastaus
Hei,
 
Isännöitsijäntodistus ei täytä lain vaatimuksia sen sisällöstä, jos lainan määrä on ilmoitettu vuoden 2016 tilikauden tietojen mukaisesti. Tiedot on lähtökohtaisesti annettava isännöitsijäntodistuksen päiväyksen ajankohtana yhtiön käytettävissä olevien tietojen perusteella. Jollet ole pyytänyt isännöitsijäntodistuksen tietojen perustuvan muun ajankohdat tilanteeseen, tulee isännöitsijäntodistuksessa ilmenevien tietojen olla mahdollisimman ajantasaiset.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Isännöitsijäntodistus":
Kristian Krokfors
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Isännöitsijän todistus lomakepohja

Hei, Löytyykö tyhjää isännöitsijäntodistus lomake pohjaa? Kiitos :)...