Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 15.8.2014 klo:13:11
-VOIKO Rajanaapuri Karsia oksia omalta puoleltaan ja pitää ne?? ks.on Isokoivu puu, jonka oksat on osittain kasvanut Naapurin puölelle.

Jäsenen antama (15.8.2014 klo:13:59) kommentti

Voi.


Virallinen vastaus
Lähtökohtaisesti jos sinun puolellasi oleva iso puu ulottaa oksiaan häiritsevästi naapurin puolella, saa naapurisi niitä tietyin edellytyksin tarvittaessa katkoa. Puu on kuitenkin sinun, joten suosittelisin, että naapurisi antaa oksat sinulle, jos ne itse haluat hävittää tai muulla tavalla käyttää, muussa tapauksessa naapurisi tulisi kuljettaa sahaamansa oksat pois.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / ei otsikkoa":
Markus Talvio
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja
Jäsenen antama (15.8.2014 klo:22:33) kommentti

Eikös ole hyvä että pitää ne koska silloin sinulle ei tule kuluja niiden hävittämisestä?Jäsenen antama (15.8.2014 klo:23:31) kommentti

Tuossa juuri erään kaupungin rakennusjärjestystä lueskelin, kun naapurin kanssa työmaalla hiukan kinaa. Sanottiin siellä, että omalle puolelle kasvavat oksat saa poistaa kunhan huolehtii niiden hävittämisestä. Ei mulle ole juuri tullut mieleenkään että joku noita itelleen himoitsisi...

Mut joo, onhan se nyt järjellä käsitettävä asia, ettei kenenkään kuulu omalla puolellaan sietää toisten oksia jos ei halua.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: