Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Asbestipurun kustannukset taloyhtiön hankkeessa?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysytty: 19.3.2018 klo:11:52
Taloyhtiö selvittää ja korjaa rivitaloasunnon betonilaatan ilmavuotoihin liittyvää sisäilmaongelmaa. Tarkoituksena on purkaa lattian rakenteita ja selvittää mikrobien lähde sekä korjata ongelma. Urakoitsija totesi lattian materiaaleissa asbestia (joko liima tai lattiassa käytetty tasoite). Taloyhtiön mukaan asbestipurun kustannukset kuuluvat osakkaalle, jos asbesti on pintamateriaaleissa (liima). Osakkaan mukaan taas vastuu asbestipurusta kuuluu joka tapauksessa taloyhtiölle, sillä kyseessä on taloyhtiön hanke ja taloyhtiön vastuulla olevien rakenteiden korjaus. Kuka vastaa tällaisessa taloyhtiön hankkeessa asbestipurkuun liittyvistä kustannuksista? Virallinen vastaus
Vastuu ei määräydy sillä perusteella, kenen vastuulla urakka on vaan olennaista on se miss...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Asbestipurun kustannukset taloyhtiön hankkeessa?":
Markus Talvio
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja
Jäsenen antama (21.3.2018 klo:18:20) kommentti

Onhan kyseinen lattiamatto yhtiöön alkuperäisesti asennettu? Kun kyse on AsOy:n vastuulle kuuluvan rakenteen (betonilaatan vuodot) korjaamisesta, niin siihen liittyvä lattiamaton purkaminen ja asbestinpoisto kulut kuuluvat yhtiölle. Jos olet itse jälkikäteen asennuttanut ko maton tasoitteineen ja liimoineen voit olla vastuussa asbestin purkamisen kustannuksista. Toinen asia on esim. jos asukas haluaa laatoittaa KH:n lattian ja sen vanha muovimatto pitää poistaa. Silloin asbestipurku kuuluu osakkaan maksettavaksi. Tästä voi syntyä väärinkäsityksiä osakkaan yleisestä maksuvelvollisuudesta asbestipurkutöissä.