Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kotitalousvähennyksestä

Rahoitus ja vakuutus

Kysytty: 9.12.2004 klo:8:01
Olemme mahdollisesti muutaman vuoden kuluttua laajentamassa asuntoamme kellarikerrokseen. Koska hanke on vielä vaiheessa "ruutupaperisuunnitelma", eikä mitään tarkkoja aikatauluja ole lyöty lukkoon, kysyisinkin, voiko kotitalousvähennyksen merkitä kahdelle vuodelle samasta projektista? Siis jos ajatellaan, että laajennus teetetään vuodenvaihteen tienoilla ja työpalkkojen osuus (esim. 10000 euroa) jaettaisiin puoliksi. Saisimme siis laskun esim. lattian valamisesta ja väliseinien muurauksesta yhdelle vuodelle ja loput työt seuraavalle vuodelle? Periaattessahan tämä ei ole ongelma, mikäli teetämme työt itse (voimme tilata työt milloin tahansa), mutta jos koko projekti teetetään jonkin rakennuttajan kautta, niin onko heidän kanssaan mahdollista sopia laskujen jakamisesta kotitalousvähennyksen "tuplaamiseksi"? Jos työ tehtäisiin vaikka kesällä, tällöin tätä kotitalousvähennyksen "tuplaus"mahdollisuutta ei ilmeisesti olisi, koska vähennys tehdään valtion verotuksesta?
Virallinen vastaus
Kotitalousvähennyksen voi tehdä joka vuosi. Nimikekin voi olla sama eri vuosina. Lasku ja työ pitää olla hyväksyttävä, ja oikeaan vuoteen kohdistettu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Kotitalousvähennyksestä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kotitalousvähennyksen oikeus

Olemme laajentamassa taloamme (katon nosto ja tilat yläkertaan) ja olemme teettäneet vaativimmat runkotyöt ulkopuolisilla kirvesmiehillä. Kyseiset kirvesmiehet ovat yksit...