Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ensiasunnonosto

Rahoitus ja vakuutus

Kysytty: 16.2.2006 klo:13:28
Olemme ostamassa vanhemmiltani omakotitaloa. Mieheni on ensiasunnonostaja, mutta minä en. Jos ostamme talon kokonaan mieheni nimiin, mitä ongelmia tulisi mahdollisessa avioero- tai perinnönjakotilanteessa ja onko vielä muita tilanteita, jotka pitäisi tällaisessa tilanteessa huomioida? Voiko näiltä ongelmilta välttyä tekemällä etukäteen avioehdon, testamentin tms. paperin? Vai olisiko sittenkin varminta jakaa omistusoikeus?Virallinen vastaus
Oheisesta verotuksen linkistä löydät ohjeet asiaan. Ennen lopullista ratkaisua kannattaa käydä neuvottelemassa asiasta verottajan kanssa, jotta ei tule myöhemmin ongelmia. Voi olla tarkoituksenmukaista hankkia omaisuutta aviopuolisoille niin, että toinen omistaa talon ja toinen vaikka mökin. Sen lisäksi pitää tehdä keskinäinen avioehto ja testamentti. Nämä asiat kannattaa järjestellä juristin kanssa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / ensiasunnonosto":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: