Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Radonkaivo

Radon

Kysytty: 16.2.2012 klo:14:22
Voiko radonkaivon tehdä kalliopohjaiselle tontille seinän ulkopuolelle perustusten viereen? Paljonko se maksaisi.

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Radonkaivo":
Jäsenen antama (17.2.2012 klo:12:15) kommentti

Hei, ensijaisesti kalliotontilla kannattaa lähteä rakentamaan radonimuria. Radonkaivo on suunniteltu soramaille. Kalliopohjalla on hyvä todennäköisyys saavuttaa radonimurilla hyviä tuloksia. Hyvin toimiva imuri ei sitten muita apuja tarvitsekaan. Alapohjan läpivientien tiivistämisestä kannattaa aina huolehtia. Imurin tarvikkeet 500 - 700 euroa. Kaivo kalliomaalle - hyvinkin kallis.

Jäsenen antama (17.2.2012 klo:18:34) kommentti

Kiitokset! Radonimurivalmius on hoidettu. Meilläpäin radontorjuntasysteemejä ei käytetä juuri minkäänlaisia, eikä alue tosin olekkaan radonongelmaista karttojen mukaan.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Radon ja ilmanvaihto

Hei! Meillä on yli kymmenkertaiset radon-arvot sallittuihin nähden pienkerrostalossamme. Taloyhtiössä on jo radonkaivo ja imuri, mutta nyt olisi tarvetta parantaa lisäksi...

Radonkorjaus

Hei, Minkä hintaisia keskimäärin ovat radonkorjaukset (esim. radonimuri, radonkaivo) suunnittelukustannuksineen kallioiselle/hiekkaiselle harjulle rakennetulle puurakent...