Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tiivis sorapiha

Piharakenteet

Kysytty: 3.8.2008 klo:21:07

Miten saisimme tehtyä 1950-luvulla rakennettun talomme pihaan kovan sorapihan, joka kestäisi auton painon, näyttäisi sorapihalta, mutta josta ei irtoaisi kiviä. Ajattelen lähinnä nk. "köyhänmiehen asfaltti" -tyyppistä pinnoitetta. Pihamme laidassa on kaksi upeaa, isoa kuusta joista irtoaa paljon neulasia. Jos nyt hankimme vanhan päällysteen päälle vain lisää soraa, käy kuten aiemminkin, ja olemme muutamassa vuodessa haravoineet kaiken soran pois neulasten mukana. Laatoitusta emme pihallemme halua.
Virallinen vastaus
Öljysorapinta on sellainen, että se kestää melko hyvin myös haravoinnin. Siinä on huonona puolena se, että juuri asennetusta pinnasta irtoaa öljyä jalkoihin. Pinta pitää täryttää tiiviiksi, ja pintaan pitää sirotella hiekkaa, mikä sitoo öljyn. Sorapintaa on vaikea sitoa mitenkään muuten. Tietenkin kivituhkan joukkoon voi haravoida sementtiä, joka sitoo pinnan paremmin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Tiivis sorapiha":