Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Terassin rungon mitoittaminen

Piharakenteet

Kysytty: 6.6.2011 klo:14:32
Moi,

Olen tekemässä mökille talon päätyyn koko päädyn levyitsä (7,5m) leveää terassia.

Olen perustanut kolmen metrin päähän seinästä pilarit, joiden varaan tulee päädyn suuntaisesti 2250mm parru. Varsinaiset juoksut on tarkoitus laittaa hirsineinään palkkikengillä ja toinen pää sitten tuon pilareiden varaan laitetun parrun yli.

Juoksuille tulisi siis jänneväliksi 3 metriä ja lisäksi olin ajatellut, että se menisi vielä 600mm metriä parrun ylityksenä. Kestääkö kolmen metrin jännevälin ja tuon 600mm ylityksen notkumatta 148mm lankku vai tarvitaanko 173mm? Juoksujen jaoksi olin ajatellut 600mm ja päälle 28mm terassilauta.

Kiitos neuvoista.

TommiVirallinen vastaus
Hirsiseinään liitos ei välttämättä ole oikea ratkaisu. Kun edessä olevat perustukset nousevat roudan mukana, hirsiseinässä olevat kiinnikkeet...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Terassin rungon mitoittaminen":