Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Terassi rakennuksen ja savirinteen väliin

Piharakenteet

Kysytty: 22.6.2019 klo:16:33
Suosittelen Heitarkoitus olisi rakentaa terassi alkamaan rakennuksen seinästä. Kiinnitys palkkikengillä rakennuksessa olevan sisennetyn terassin betonilaattaan. Toisella puolella terassia on noin 70cm penger, joka on nyt noin 1:1 kulmassa. Maa on kovaa savimaata joka routii. Miten saisi helpoiten ratkaistua rinteen ja terassin välisen rajan?

Tomisiko jos tekisi terassin päähän painekyllästetyllä pienen pystyseinän, mitä vasten laittaisi paksulti finnfoamia ja täyttäisi väliin jäävän raon karkealla sepelillä?  Kivimuuri olisi yksi vaihtoehto mutta routivassa savessa en ole varma pysyisikö se paikallaan. Uskaltaako näin rakentaa terassin kiinni kvimuuriin? Terassi tulisi ruuvipaaluilla, joten se olisi rourimaton rakenne. Tontti on huono siten että vierekkäiset tontit ovat samassa tasossa / hitusen verran korkeammalla että salaojitus menisi vaikeaksi.Vai pitääkö luopua ideasta ja tehdä penger loivaksi ja jättää terassin ja pengereen väliin reilu rako , jolloin siihen jäisi noin 40cm pykälä. 
Virallinen vastaus
Suosittelen esittämääsi penkereen loiventamista ja raon jättämistä sekä pykälää. Jos tekisit pystyseinän tai kivimuurin, niin se joutuisi kovalle paineelle alttiiksi jo maan routimisen takiakin ja saisit siitä vuosittaisen korjauskohteen. Kun teet terassin ruuvipaaluilla, niin en kiinnittäisi tätä nyt rakennettavaa terassia tuohon rakennuksen sisennetyn terassin betonilaattaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Terassi rakennuksen ja savirinteen väliin":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi