Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

suodatinkangasko?

Piharakenteet

Kysytty: 25.6.2008 klo:14:18
Olemme poistaneet orapihlaja-aidan ja siinä on nyt 10cm:n kuoppa. Tarkoitus olis laittaa sepeliä. Riittääkö sepelin alle suodatinkangas, ja jos riittää niin eikö niitä ole eri laatuja? Mikä on juurimaton ja suodatinkankaan ero?

Teon alla on katettu terassi. Kokoa olis noin 4x4m. Suunnittelijamme on piirtänyt "sidepuiksi" talon puoleiseen reunaan ja keskelle rhs100x150. Ei kuulemma mikään puu kestä kyseistä jänneväliä(4m). Ulompaan reunaan tulee myös keskelle tolppa, joten siellä jänneväli on 2m. Päälle tulee juoksut 125x50 k600, ruoteet22x100 k350 ja valokate. Vaikuuttaako vähän turhankin tukevalta? Eihän tuolta tule edes valo läpi ku on jo melkein ummessa... Kannattaisko ottaa yhteyttä johonkin oikeeseen rakennesuunnittelijaan? Minkä kokoinen liimapuupalkki vastaa tuota rhs-putkea. Talon katolta ei tule lunta terassin päälle.
Virallinen vastaus
Juurimatto on lämpökäsitelty kovaksi, joten puiden juuret eivät läpäise sitä. Suodatinkangas on taipuisaa ja pehmeää. Puiden juuret voivat kasvaa sen läpi. Se...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / suodatinkangasko?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: