Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sadevesi salaojaan

Piharakenteet

Kysytty: 16.9.2008 klo:8:54

tänä kesänä tein havainnon että talomme kadunpuolella olevan syöksytorven alla oleva sadevesiviemäri tulvii yli. kevyellä sateella näytti toimivan mutta pitkään jatkuneiden sateiden aikana tulvi. sadevesiviemäri lähti talon suuntaisesti kohti sadevesikaivoa. putki näytti olevan jotain viemäriputkea paksuus n. 40mm. lienee tehty 80-luvun puolella? yritin avata putkea viemärivaijerilla ja ihmettelin kun välillä vaijeri meni läpi mutta useimmiten ei. kaivoin putken näkyviin kohdasta jossa vaijeri jumitti ja huomasin ihmeissäni että osa putkesta oli salaputkea, jossa ympärillä jotain harsokangasta. onko tuon salaojaputken käyttö mitenkään perusteltua? eihän sitä saisi käyttää edes liitoskohdissa?

toimisiko n. 40mm putki jos korvaan salaojaputken sillä?, pituutta sadevesikaivolle tulee n. 10m, kaato näyttää hyvältä, kaivosta on yhteys kunnalliseen viemäriin.


talo73 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 24 kplVirallinen vastaus
Tuossa on varmaan tekijä oikaissut työssään. Noin ei olisi saan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Sadevesi salaojaan":