Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Puukiekot pihalaatoiksi?

Piharakenteet

Kysytty: 20.5.2009 klo:9:09

Jouduin kaatamaan tontin rajalta ison vaahteran. Tuntuu pahalta tehdä siitä pelkkää polttopuuta. Kysyisin onko mieltä tehdä vaahterasta tulevan kesäkeittiön pohjaksi kiekkolaattoja. Mikä olisi järkevä paksuus? Miten kiekot pitäisi suojakäsitellä? Onko kiekot kuorittava? Millaista maaperän pohjatyötä suosittelette? Tällä hetkellä puu on vielä tuoretta. Onko kuivatus välttämätöntä? Onko kiekkojen koolla väliä toimivuuden kannalta? Valinnanvaraa läpimittojen suhteen on paljon. Kiitos etukäteen.
Virallinen vastaus
Kun puuaines on tervettä, hyvän tukin voi saada myydyksi jollekin puusepälle tai puutavaraliikkeelle. Vaahteran puuaines ei kestä kovin hyvin ulkona maata vasten. Jos suunnitelmasi toteutat, kiekkojen pitää antaa kuivua ennen asennusta. Kiekon vahvuus pitää olla kymmenen senttiä. Kiekot voi käsitellä värittömällä Valtilla oheisen Tikkurilan ohjeen mukaan. Kiekkojen koko ei ole ratkaiseva. Iso kiekko halkeaa kuivumisen aikana, ja sitä on vaikea estää. Voit kokeilla poraamalla keskelle kiekkoa 15 mm reiän.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Puukiekot pihalaatoiksi?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: