Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Puidensäilytysaita

Piharakenteet

Kysytty: 23.6.2003 klo:9:42
Aion rakentaa pihalleni aidan, jonka sisään voin varastoida polttopuita. Aidan leveys on n. 50 cm, pituus n. 540 cm ja korkeus enimmilään 160 cm (pulpettikatto). Ajattelin tehdä aidalle perustuksen 19 x 59 x 24 betoni- tai kevytsoraharkoista. Tarviiko ko rakennelma anturan vai voiko tiivistetylle sorapatjalle muurata suoraan. Tarviiko aita perustuksineen ankkuroinnin maahan ettei esim. syysmyrsky sitä kaataisi tyhjänäkään.Virallinen vastaus
Tuuli kaataa aidan, jos sitä ei perusteta maahan. Kunnolla tolpat toisesta seinästä alas metrin syvyyteen. Muuten perustamisen voi tehdä tiivistetyn soran päälle. Voisi olla hyvä rakenteesta keskustella asiantuntijan kanssa. Hän kun näkee kokonaissuunnitelmasi. Toimenpideilmoituksen tarve kannattaa selvittää rakennustarkastajalta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Puidensäilytysaita":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: