Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kirvoja

Piharakenteet

Kysytty: 26.5.2003 klo:17:05
olen ostamassa n. 3.5 m korkeaa limoviikunaa,(sisätilaan) jossa on kirvoja ja jonkin verran pois sahattavia kuivuneita oksia. mitenkä tulisi menetellä myrkytyksen, sahaamisen ja mullan vaihdon suhteen? olen täysin vailla viherpeukaloa! kuljetuksestakin olisin kysynyt; miten tulisi suojata avolavalla kuljetuksen ajaksi?t:vastauksista ikionnellinen!Virallinen vastaus
Kirvat saa pois mäntysuopaliuoksella tai mäntytolulla. Purkin kyljessä on torjunta-ohjeliuosohjeet. Kuivat oksat saa leikata heti pois, mullan vaihto tehdään keväällä ennen kiihkeän kasvun kautta. Jos kasvin multaa ei ole pitkään aikaan vaihdettu, on se vaihdettava ja kuukauden kuluttua siitä on hyvä lannoittaa kasvia. Kesällä ja lämpimällä säällä ei kasvia sen kummemmin tarvitse suojata, harso ympärille. Muulloin kannattaa käyttää umpinaista autoa siirtoon, voihan kasvin laittaa vinoonkin kuljetuksen ajaksi, kunhan huolehditaan, ettei se kärsi liikaa. Jos kasvi on kovasti kirvansyömä, kannattaa ostaa kokonaan uusi kasvi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / kirvoja":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: