Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Keinusta

Piharakenteet

Kysytty: 29.7.2005 klo:9:26
Moro! Plen rakentamassa lapsille pihakeinua. päätytolpat 100X100 ja päällä oleva puu 2 X 150. Kysynkin nyt vain, että mikä on varma tapa kiinnittää ristiin menevät 100X100 puut toisiinsa, että ne varmuudella pysyy? Kannattaako laittaa jonkinlainen läpipulttaus, vai? Kuinka vaahvaa ja varmaa ruostumatonta, vai? Kiitos tiedosta!

T:Ana
Kysymyksiä: 35 kplVirallinen vastaus
Tämä on henkilöturvallisuuteen liittyvä kysymys. Minulla ei ole rakenteesta mitään tietoa. Siksi on väärin, jos ilmoitan sinulle, miten monta pulttia tuo liitos vaatii. Varmaan tuohon voisi riittää yksi 16 mm pultti, mutta onko tuossa halkeiluvaaraa, sitä en tiedä, ja miten päälle tuleva vaakapuu tai -puut asennetaan. Isoista kuormista ei lasten keinussa ole kyse, mutta aikuisetkin haluavat joskus keinua. Siksi tämä on hankala neuvoa. Käy kirjastosta katsomassa, jos sieltä löytyisi valmis malli jostain lehdestä tai kirjasta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Keinusta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: