Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Jakokaivo

Piharakenteet

Kysytty: 19.7.2005 klo:14:25
Hei, meillä uusi talo, jossa katto- ja sadevedet ohjattu samaan jakokaivoon mistä ne puretaan purkuputkella maastoon (hajaseutu). Kysyisinkin voiko jakokaivon peittää soralla 20 cm kun se sijaitsee tiellä, vai pitääkö kaivoa jatkaa. Tällä hetkellä kaivo peitetty soralla. Tarvittaessa sen pystyy kaivamaan esiin esim. huoltoja varten.

profiilikuva
jukka Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 40 kplVirallinen vastaus
Suosittelen nostamaan kannen näkyviin. Kaivo pitää kuitenkin tarkastaa vuosittain. Pahinta on, jos joutuu talvella ottamaan kaivon auki, jä päällä on 20 cm jäätynyttä soraa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Jakokaivo":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

imeytyskenttä

Moi! Ollaan laittamassa harmaillevesille (ei tiski-, eikäpyykkikoneita) "Uponoorin mökkipaketti" sakokaivo. Tilan vähyyden takia imeytysputkisto pitäisi laittaa kahdella...

jv-järjestelmän säiliöiden asennus

Savimaalle on asennettu jätevesijärjestelmä (Uponor Sako matala + jakokaivo) seuraavasti: - saostussäiliö ankkuroitu sorapatjan päälle valettuun betonilaattaan - asen...