Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hirsivalli

Piharakenteet

Kysytty: 4.8.2009 klo:8:05

Ajattelin rakentaa mökin pihaan reunuksen hirsistä (puuta omasta takaa). Reunuksesta tulisi nurkkaus, johon suojaisuutensa takia voisi laittaa vaikka olotilan. Eli sen pitäisi pitää maavalli takanaan. Korkeus korkeimmalta kohdin ehkä n.1,3m ja se madaltuisi vähitellen. Tiedän ettei kyllästämätön puu ole ikuista, mutten ikuista ole tekemässäkään, oikestaan haluankin sen tulevan vähän vanhaksi. Millaisia ehdotuksia sen tekemiseen olisi? Miten käsitellä hirret - kuoria vai ei? Miten parhaiten saada se kokoon - pystypaalut ja hirret väliin / sitoen jotenkin muuten ne yhteen? Vinous multapenkkaa vasten..? Hirsien väliin...? Hirsien taakse multapenkkaa vasten -joku luonnollinen aine..? Miten estää nokkoset ja rikkakasvit tursuamasta hirsien välistä?


KenKokee
Kysymyksiä: 10 kplVirallinen vastaus
Käytä puhtaaksi kuorittua kuusta. Se kestää parhaiten. Käsittele hirret puunsuojalla. Laita kuitukangas ja karkeaa kiviainesta päin hirsiä, ja noin 10 cm päähän patolevy.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Hirsivalli":
Jäsenen antama (4.8.2009 klo:9:28) kommentti

Sepeliä hirren alle ja taakse, jolloin ilma kiertää ja lahoaminen on hidasta.

Jäsenen antama (4.8.2009 klo:13:26) kommentti

Kuori tottakai ja kangas maan ja hirren väliin...


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: