Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

AITA

Piharakenteet

Kysytty: 24.5.2004 klo:9:57
Tonttiemme raja-aitana on vanha kuusiaita. Sitä ei ole hoidettu ollenkaan ja se onkin nyt n. 4-5m korkea ja kasvaa valtoimenaan. Sunnittelemme uutta aitaa ja kysynkin mitä olisi tehtävä kuusiaidalle? Voidaanko puiden runkoja käyttää uuden aidan runkotolppina? Ajatuksena oli ajan ja rahan säästämiseksi karsia oksat pois ja katkaista puut sopivan mittaisiksi ja käyttää puunrungot runkotolppina kaatamatta puita. Onko ajatus yleensäkään mahdollista.?
Virallinen vastaus
Kaikki tavat ovat mahdollisia, mutta rungot lahoavat vähitellen, ja varmasti eri aikaan. Tällä menettelyllä tosin siirrätte melkoisen juurien poiston tuonnemmaksi, jolloin osa niistä ehtii lahota maassa. Mahdollinen tuo menetelmä on, mutta syntyykö tuosta varmasti katseltavan näköinen aita. Se teidän pitää ratkaista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / AITA":