Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

palonsuojakipsilevy

Piharakennukset

Kysytty: 28.8.2012 klo:10:09
Hei!
Olen rakentamassa autotallia. Sisäkattoon on määrätty kaksinkertainen kipsilevy (tavallinen 13mm). - Voiko sen korvata yhdellä palosuojakipsilevyllä? Näitä löytyy ainakin kahdelta valmistajalta. Ainakin Knauffin sivuilla, jos tulkitsin oikein, mainittiin suojaustasoksi EI30, joka olisi sama, kuin kahdella tavallisella.
- Ja kysyin kyllä jo suunnittelijalta/mestarilta - hän ei ollut ko. tuotteesta koskaan kuullutkaan, käski kysyä siltä, joka niitä myy... - Mieluummin kysyisin puolueettomammalta taholta.

Vähän kalliimmaksi tulisi, mutta vaiva puoliittuisi - tässä jo kolmas kesä tuherrettu :)

profiilikuva
Bauhow Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Mainitsemallasi vahvalla kipsilevyllä saadaan aikaan 30 minuutin palosuojaus, kunhan levyn yläpuolinen rakenne on tehty valmistajan ohjeen mukaisesti. Pitää muistaa, että levy on merkittävästi raskaampi ja tarvitsee ehdottomasti nostopöydän.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / palonsuojakipsilevy":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

autotallin eristys uretaanilevyllä

Moikka, Tiilivuoratussa puurunkoisessa autotallissamme (rak.v. -75)  on ulkoseinillä 100mm eristys, joka on tehty ilmeisesti rakennusvaiheen sekalaisista ylij&...